Washington DC

Vi lämnade Philadelphia tidigt på lördagen och började att köra direkt till hotellet i Washington DC. Vad ska jag säga om Washington DC? En hel dag och två nätter var vi där. Enligt många räcker en dag där men för mig var en dag för lite. Jag ville vara där längre. . Så himla mycket att göra där. Första dagen direkt efter att vi hade checkat in åkte vi till National mall. Det är inget köpcentrum utan det är ett grönt område där alla de berömda politiska byggnader finns.

image

capital building är det här. Det är säte för USAs kongress. Det finns guidade turer in dit men eftersom vi kom fram lite sent på lördagen fick vi ingen biljetter dit och söndag var det stängt. Skulle jättegärna vilja gå på en sån guidad tur in dit.

image

Vita huset. Även in hit kan man få biljetter in. Enligt en vän som varit där var det en viss antal biljetter som delades ut. Vi kom på ett valår och därför var det inga guidade turer in dit.

image

Washington Monumentet. Washingtons landsmärke. Låg centralt  och kunde ses från alla andra byggnaderna i National mall.

Alla byggnader utstrålade makt och jag var så fascinerad. Men främst tyckte jag om Washington på grund av alla museum som fanns runt hela National Mall. Det skulle ta flera dagar att ta sig igenom alla. Första dagen tittade jag bara på maktens byggnader och monument och sög in de mäktiga arkitekturen och USA mäktighet. Därefter bestämde jag mig vilket museum jag ville besöka nästa dag. Jag valde två aktiviteter till söndag. Egentligen var det tänkt att vi skulle till Six flags men eftersom kulturen lockade mer bestämde vi oss för att spara pengarna vi hade tänkt till Six flags till annat.

Söndagen åkte vi ut tidigt och gick till National art galleri. Där fastnade jag i tre timmar. Valde tre utställningar av väldigt väldigt många. Ville vara där längre men V blev rätt uttråkad så vi bestämde oss för åka till Zoo som låg en bit bort. Vi hyrde cykel och cyklade dit.  Jag såg en panda och några utter. Alla andra djuren såg jag inte alls. Men riktig varm cykeldag. 37,8 grader. Svettet rann och jag hade kjol.

Jag vill väldigt gärna dit igen. Här i Washington slösade vi mest pengar och åt sämst. Runt om National mall finns inga restauranger utan bara turistkiosk. Turistområde. Allting var så dyrt där. En måltid bestående av en skinksmörgås, en  30g chipspåse och ett glas cola kostar 9 dollar. Vi åt  skinksmörgås och hamburgare som mest. Men det gjorde inget. Jag prioriterade konsten och sevärdigheterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *