Vecka 20

Halvvägs in på graviditeten! Bara ca 20 veckor kvar tills jag får träffa min narr!

 Jag var på en rutin ultraljud i slutet av maj och det visade sig att jag var tidigare än man trodde från början. Så förlossningsdagen ändrades och nu är den beräknad till 5 november men jag tror stark på ett oktoberbarn. 

Jag fick komma på nytt ultraljud i förra veckan och allt såg bra ut. Ville inte veta könet vilket mannen stör sig enormt på. Han vill föreställa sig barnet i huvudet och ger hen ett namn som Grumpy kan lära sig säga redan nu. Det kommer att vara största överraskningen och spänningen jag haft i livet. Jag hatar ju annars inte få veta nåt. Jag är en som inte ens kan vänta till julafton med öppna presenter!!! 

Andra trimestern är bästa trimestern! Det tog sin lilla tid innan den blev bra. Illamående kommer bara några enstaka gånger vid vissa maträtter och lukter. Så glad att den är borta. Illamående var/är det värsta graviditetssymtom. 

Förstoppningen är tyvärr nästa plågoanda. Jag försöker äta plommon och dricka vatten. Vissa veckor funkar magen och andra veckor mindre bra. Nu är jag inne på en bra vecka. 

Barnmorska har rekommenderat mig att börja med järntabletter men jag avskyr dem. De gör mig bara mer förstoppad. Jag tror dessutom inte att mitt järn är så lågt än att jag borde ta dem. Så jag avvaktar tills nästa kontroll. 

Jag har börjat känna fosterrörelser. Första gången var någon gång i vecka 12-13. Väldigt diffus och inte ens varje dag. Men runt vecka 16 började jag känna oftare och oftare. Den känslan är helt underbar. Som en fisk i magen en stor fisk. För några dagar sen kunde jag även känna rörelsen när jag la handen på magen. Längtar tills då jag kan se det och Grumpy och mannen kan se. 

Tillskillnad från då jag väntade Grumpy så ligger moderkakan i livmoderns bakvägg. Enligt det jag läst så känner man av rörelser tidigare. Med Grumpy kände jag först av rörelse runt vecka 20. Moderkakan låg i hennes fall på framväggen av livmodern. 

Halvvägs genom graviditeten Yay. Tur att vi människor inte bär längre än nio månader. 


På bilden är jag vecka 21+6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *