Vecka 1

Jag har jobbat fyra dagar nu på nya jobbet. En vecka har alltså gått. Alla säger att dem känner exakt det jag känner under första veckan. Att allting är kaos och rörigt. Och de säger att vecka 2 kommer allting att vara bättre. Gud vad jag hoppas det. Jag hoppas hoppas det.

Denna vecka har jag känt mig otroligt främmande inför yrket. Jag vet för det mesta inte vad jag håller på med och vad jag ska göra. Jag känner mig otroligt vilsen. Jag kan inte tänka självständigt vad som ska göras. Jag minns inte saker jag har läst, jag kan inte ge råd och jag känner att jag måste fråga hela tiden på saker jag gör för att jag känner mig så fruktansvärt osäkert hela tiden. Har jag verkligen gått en tre årig utbildning? Har jag läst detta? Vad har jag egentligen lärt mig under dessa tre åren? Svaret känns som det är ingenting. Jag känner mig så fruktansvärt frustrerad hela tiden. Jag vill skrika och gråta över min okunskap. Jag vill känna mig säkert i mitt yrke. Jag vill göra god, ge goda råd, se de bra saker men inget jag vill funka.

JY säger att det ta tid. Att jag kommer att komma in i det. Jag måste ha tålamod. Men saker ramla ju inte ner från himlen så där. Vet inte från vilken ända jag ska börja för att jag ska känna mig säkert. Allting står stilla i mitt huvud.

Bara jag inte skada någon och gör något fel. Bara folk inte börja upptäcka hur okunnig jag är. Hoppas bara den där aha känslan infinner sig snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *