Varma källor och Taipei by night

Taiwan är bland annat känd för att ha varma källor. Speciellt i Taipei. Vi hade sparat på det till idag. Tur hade vi dessutom med vädret. I två dagar har det varit ruskigt kallt här. Men idag sken solen men luften fortfarande kyligt. Man kan inte få allt.

Morgonen
Det har varit en jobbig morgon. Tanken var att vi skulle upp 07:30 men vi kom först upp kl nio. Både sovit dåligt. S för att hon mådde lite dåligt innan hon somnade. Jag för att jag hade mardrömmar. Slutade med att jag tog kudden och täcket och la mig med S. Mardrömmarna slutade inte fast det kändes skönare ha någon bredvid sig. S blev därefter upptagen med att hålla kvar mig i sängen. Jag rullade mycket. Vaknade lite då och då av att antingen S arm låg över mig. (hon försökte hålla kvar mig i sängen) eller av att halva kroppen låg utanför. Kl sju var det ljust nog för mig att sova ensam så traskade tillbaka till mig.

Varmakällor
Tog tåget till Xinbeitou där källorna låg. Åkte världens söligaste tåg. Den hade en station.
I området finns massor av privata resorter där du kan dopa dig i nån bassäng med en varm källa under. De privata fick vi veta var dyra. Vi gick till en allmän utomhusbad.  Billigare. Sedan ska det finnas små källor där man kan dopa fötterna bara men inga stora som inte ägs av någon.
Vid utomhusbadet möttes vi av ett gäng gamla tanter och farbröder som väntade på att de skulle öppna. Vi träffade på resans konstigaste figur. Väldigt obehagligt man som sa på väldigt konstig engelska att vi behövde badkläder. När vi förstod fattade vi inte vad han ville ha sagt med det. Trodde han vi skulle bada näck? Sen satte han på sin mikrofon och sa att han var journalist!?? Han hade en sån mikrofon som man ser reseguider ha över munnen. Sen visade han sitt passerkort och sa journalist. Var bara skumt och konstigt.

Hur som helst. Varma källorna var fantastisk. Var lite regler för att bada. Man bör inte vara övermätt. Inte ha mens, inga sjukdomar, inte vara i vattnet mer än 15 min åt gången och max en timme sammanlagt. Man fick inte heller bara dopa fötterna. Gick faktiskt en vakt och sa åt om han såg en göra det.
Det var bra tidsregler. Det var varmt. Vi klarade inte 15 min per omgång. I början klarade vi kanske 15 min men efter det blev varje dopp kortare och kortare. Fastän vi var duktiga på att dricka och spola kall vatten. Det var tre bassäng med olika värmegrad där lägsta var 35 och max 45 grader.
Väldigt skönt tills huvudet började att spinna lite. Massa tanter och farbrödrar som satt där. Först var det pinsamt. Vi var de enda enda som hade bikini på sig. Det kom in yngre människor men de hade baddräkter. Så många blickar fick vi. Bild förbjudet så inga bilder alls. Det sitter i mitt minne. 
Nåväl vi dopade sen tog vi kall duscha (inget varmvatten) och gick.

Åkte till vårt vandrahem, lämnade av saker och stack till Taipei 101 som är världens andra högsta byggnad. Den har världens snabbaste hiss.
Fick stå 1 timme i kö. Kom upp och möttes av fin utsikt men ingen utomhus. Utan du befann dig bakom glas. Fanns dyr kiosk och souvenir shop. Efter några frustrerande försök att ta en bra bild gav jag upp. Gick omkring och märkte att man kunde gå upp till 99 våningen. Gick upp, möttes av avspärrade område. Fick bara vara på en liten del av utsiktsplanen. Dessutom var det skyddsstaket runt hela. Som ett mur. Gick inte ta en bra bild. Kunde inte sticka ut kameran för utanför där stack taksskivan ut och täckte halva vyn.
Disappointed!!!

Snart åker vi hem. Jag vill verkligen inte hem!!! När jag kommer hem går jag in i depressions mode.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *