Vägskäl

Jag står i en vägskäl. Tankarna går åt alla håll och jag kan inte komma fram till ett beslut. När jag tror jag kommit fram till vad det jag vill bli jag i nästa ögonblick osäkert om det faktiskt är vad jag vill. Vilken väg bör jag ta?

Till augusti har Grumpy fått förskoleplats och tanken är att jag ska börja jobba då hon börja förskolan. Hon kommer då att vara 1 år och 3 månader. En röst i mig tycker att det är för ung att börja på förskola. Skulle varit lite bättre om hon var 1.5 år.
Mannen har sagt att han också tycker det känns lite väl liten och skulle inte ha något emot om hon började i januari 2017 istället.

Så val nr 1. Jag kan alltså vara mammaledig till januari och bara njuta av min bebis en tid till.
Men det är inte säkert att vi kan få plats på förskolan. Det är inte många barn som hoppa av mitt under en termin så där. Oftast är det i augusti då de stora barnen börja skolan som förskolan ta in nya.

Val nr 2. Börja jobba som jag hade planerat. Gå ner i tid så jag slipper ha Grumpy hela dagen i förskolan.  Men i och med min anställning via trainee programmet känns det inte hur lätt som helst att säga jag vill gå ner till xxx. Fast det borde. Och sen låta Grumpy börja förskolan vid 15 månader. Mitt barn växer så snabbt.

Om jag skjuter upp känner jag mig hemsk som måste förlänga föräldraledigheten ytterligare och hur jag sedan kommer att betraktas. Som en höns mamma som inte vill släppa taget om mitt barn.
Börja jag jobba känner jag mig som dålig förälder som mer bry mig om pengar och karriär framför att spendera tid med min dotter.
Alternativ är då gå ner i tid men även jobba enbart dagpass. Då skulle mannen kunna lämna och jag hämta.

Jag vet inte vad jag vill….

image

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *