Två veckor till jul

Denna vecka har varit väldigt tröttsam och ångestladdad. Vissa dagar har jag bara velat ge upp, lägga mig ner och bara strunta i allt och alla. Skrika och gråta för att få ut frustrationen.  Men jag gjorde förstås inget. Reste mig och gjorde det som väntades av mig. The show must go on.

Denna vecka slutade jag och Grumpy att amma. Inget planerad slut men så blev det till slut. Nätterna har varit väldigt jobbiga och dagarna mycket sega, Både jag och Grumpy har varit trötta. Men skillnaden mellan oss är att hon har möjligheten att sova på dagen medan jag måste städa-diska-lagamat och sånt som förväntas av mig.

Upptäckte att min Grunpy hade tagit några selfies med min nya mobil. 

Vi bakade pepparkakor på öppna förskolan. Vi fick besök av C och hennes L. Älskar Grunpys interaktion med andra yngre barn. Hon är så snäll och omtänksam. Räcker L hennes leksaker, vill krama henne och leka med henne. Hon ville köra runt L i hennes gåvagn. När jag lyfte ner L igen försökte hon lyfta i henne igen. Nästan varje dag besökte jag nya lägenheten. Vi har nu målat klart hela lägenheten förutom vårt sovrum. Där ska vi be hantverkare om hjälp. Är rätt fint utsikt från vår terass. Till våren och sommaren kan rådjur komma ut. Åh det vill jag se. Lördagsmorgon försökte mannen sig på scones. Grunpy fick vara med. Men de var inte goda. Mest för att kocken gjorde scones lite på måfå. 

Hon blev ledsen när hennes deg klump sattes i ugnen. Hon var tydligen inte klar. Jag, jag ville bara vara med på bild. Jag är lite hemsk jag vet. Men den tjejen gråter för minsta lilla. Hon tappar sitt äpple hon gråter, hon är nära att ramla hon gråter, jag tvingar på henne strumpor och hon gråter. Tänkte varför inte låtsas gråta med henne en gång. Hon skadas väl inte av det? Den vänstra biten är hennes. Godaste scones av den satsen. 

Det blev lite lek innan vi gick in till Ikea för att plocka upp grejer till nya lägenheten. 

Innan vi började shoppa åt vi Ikeas julbord. Mätta blev vi. Är inte förtjust i julmat. Gillar typ bara salami och rostbiff. Var mest kallmat. Tyckte deras gravad lax var godast och ris à la malta. Söndag var bakdag. Det började snöa under lördag och fortsatte hela söndag. Eftersom vi var ute hela dagen under lördag bestämde vi oss för vara hemma. Jag, med lite hjälp av Grumpy, klädde granen och satte upp julstjärnor. Vi kommer inte kunna flytta in innan jul så lite julfint hemma istället. 

Medan mannen spelade Final fantasy XV och Grumpy sov gjorde jag en pepparkaksdeg och lussekatter. Inte så fina lussebullar men de var saftiga och goda. Testade annan recept med kvarg i.   Gjorde en egen pepparkaksdeg istället för att köpa färdig deg. Fuskade lite med att använda färdigblandad  pepparkakskrydda. Det var tredje advent och snart är veckan slut. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *