Trollet: 8 månader

Käraste Troll!

Du har nu blivit åtta månader! Fortfarande en liten åtta månader på knappt sju kilo. Alla som träffar dig tycker du ser så liten ut. Du är liten men du är en liten tuffing du.

I början av juni månad nådde du ännu en milstolpe. Du lärde dig åla och ta dig fram. Först var det försiktig och mycket ansträngande. Jag gick ifrån dig och du blev ledsen och försökte komma efter. Du låg på magen och sparkade och sparkade. Sen använde du armbågarna och händerna lite grann. Andra gången jag lämnade dig för att slänga nåt i papperskorgen kunde du åla en liten bit till. Efter bara några dagar så blev du jättebra på det. Du drar dig och åla dig dit du vill. Du använder det för att komma fram till den leksaken du vill ha eller så är det för att komma efter mig eller din syster. Det är lite roligt. Vi lägger dig någonstans och du kommer efter oss.

Du har kommit i en separationsfas från mig. Ser du inte mig så gråter du efter mig och börja åla dig mot mig. Det är så himla söt tycker jag. Jag gillar att du är så fäst vid mig. Ingen utom jag duger för dig just nu. Förutom din pappa då. Han kan ta dig en liten stund om jag är upptagen.

Vi lämnade Stockholm idag på din åttamånads dag. Vi åkte till Malmö. I Malmö finns din mormor och morbröder. Du har inte sett dem på ett bra tag förutom på våra videochattar. De var för dig främlingar och som du grät när de ville bära dig. Ingen får titta på dig ens utan att du börja gråta. En riktig lite dramaqueen. Men du är samtidigt väldigt nyfiken på dem. När de inte titta på dig så tittar du och sneglar på dem. Sen när dem titta igen då vänder du dig mot mitt bröst. Sötunge!

Denna månad har du varit med om lite grejer. Du har tex varit på två barnkalas. I en av dem fick du vara med på vattenkrig. Du hängde snällt med mig när jag gav mig in på vattenkriget. Ja du blev tyvärr blöt men du verkade inte bry dig. Du älskar vatten. Du älskar dricka vatten, leka med vatten. Så lite vatten på dig bryr du dig inte om.

Du har ju börjat äta mat och sånt. Jag försöker köra lite BLW med dig. Att du få själv plocka och ta din mat. Men eftersom du väger så lite mata jag dig lite med. Du är rolig att mata. Så snart jag kommer med skeden hoppa och studsa du. Värre är det när jag kommer med vatten.

Din favorit mat just nu. Ja du äter i princip allt. Du älskar stoppa allt allt i munnen. Förutom mat. Du tycker inte om burkmat, inte om industrigröt, inte havregrynsgröt eller mannagryn. Du tycker inte om kinesiskgröt. Du kan äta avokado. Bär och lite frukt. Du är alltid nyfiken på vad vi äter och försöker ta vår mat. Kan vara så envis ibland. Nu när du kan ta dig fram måste vi plocka undan efter Grumpy. Så du inte stoppa i dig saker. Jag har plockat ut legobitar och pappersbitar ur din mun. Varje gång jag gör det blir du så ilsken och försöker få tillbaka det. Du försöker klättra på mig och ta min hand.

Du dreglar som bara den. Jag känner fler tänder på väg ut på överkäken! Du bajsar även grönt bajs och det brukar i ditt fall indikera tänder.

Åh kära troll! Du har slagit dig så många gånger på så kort tid. Jag får sån skuldkänslor över dina fall. Du har ett litet blåmärke på höger kind. Den fick du när du försökte ta nån leksak men vände dig lite knasigt och tappade balansen. Sen har du fått en liten bula på vänster tinning från tåg färden ner till Malmö. Jag skulle sätta ner dig först för att kunna sätta ner din syster som låg i min armar. Men du hamnade snett och föll rak på armstödet. Åh som du grät. Mitt hjärta gick sönder. Men det gick bra till slut.

Kära älskade troll! Jag har alltid dåligt samvete när det gäller dig. Jag önskar ibland jag kunde ge dig mer uppmärksamhet, mera kärlek. Eller visa det iallafall. Jag försöker bära dig så mycket jag kan. Försöker inte låta dig gråta så länge innan jag kommer och ta upp dig. Men ibland går det inte.

Du ska veta att jag älskar dig. Älskar dig så hjärtat brister. Min bebis! Min yngsta dotter!

Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *