Trollet 7 månader

Hej Trollet!

Vi försöker kalla dig vid ditt namn men det går inte. Jag kallar dig vid bebis oftast. Men jo trollet du är nu sju månader! Sju månader! Mer än ett halvt år nu. Mycket har hänt under denna månad! Eller mycket och mycket. Men lite grann.

Kära troll! Du är en tumsugande trollunge. Jepp din tumme är din bästis. När du bli ledsen så stoppar du in din tumme. Medan du vänta på att jag ska bli färdigt med det jag gör så stoppar du in tummen. Du stoppar in tummen när du inte vill äta mer. Du stoppar även in den när du dragit dig från brösten. Du stoppar in den när du bli arg och inte riktig vill gråta. Du stoppar in den när du gråter. Du stoppar in den igen efter jag dragit ut den. Du kan ge mig the evil eye om jag försöker dra ut den igen. Du älskar din tumme helt enkelt. Den har du älskat ett bra tag nu. Jag är rädd att det kommer bli dålig vana. Förhoppningsvis får vi bort den vanan.

Dina små fötter stinker fortfarande lite till och från. Du älskar dina fötter lika mycket som du älskar tummen. Ibland ligger du bara där och håller i dina fötter. Ibland få du för dig att du ska försöka suga på tårna. Så du böjer dig och suger på dem. Otroligt vig. Jag skrattar då åt dig och sniffar på dina fötter. Du skrattar alltid när jag sniffar på dem och utbrister urk stinky baby. Du tycker det är så kul när jag leker med dina fötter. Tittut är fortfarande kul med fötterna.

2 maj däromkring då hände en grej. Plötsligt så satt du. Du satt utan att jag behövde hålla i dig i typ 1 minut. Sen dagen efter kunde du sitta längre. Och nu sitter du rätt så stadigt. Du kan baka bakåt och vända dig runt i sittande ställning. Du har ramlat ett par gånger. Några gånger har du ramlat för att du försöker äta dina fötter! Jättekul tycker jag ibland. Eller det ser jättekul ut.

Du jollrar en hel del och säger babababa. Jag försöker lära dig säga mama mama. Men då svarar du med babababa. Du har lärt du prutta med munnen och blåsa. Du härmar mig när jag blåser din mat. Jättekul är det. Jag blåser maten och sen blåser du maten innan maten åker i munnen. Prutta är också rolig förutom att du gör det så saliven skvättar och du bli helt våt. En gång gjorde du det i sömnen. Jag trodde du hade vaknat men nej du sov och pruttade.

Maten! Du har fått börja äta mat nu. Förut var det bara lite smakportioner. Men nu äter du kanske två iskuber till varje måltid. Jag gör själv pure och fryser ner. En gång köpte jag och det tyckte du var så där. Smakade inte mycket. Du väger för lite enligt läkaren på bvc och jag måste börja göda dig. Men ja du äter bra tycker jag. Jag ska enligt Bvc tillägga extra fett i maten. Kokosolja har jag lagt och maten smakar underbart. Just nu är sötpotatis din favorit.

Du ammar på som vanligt. På natten ammar du kanske tre gånger. På dagen kan du amma fler gånger. Många gånger är det tröstamning. Du blir lätt frustrerad och ledsen på din syster. Du skrattar när hon leker med dig men du gillar inte när hon drar och håller i dig. Blir lite för hårdhänt.

Dina tänder växer på. Du har fyra små tänder med lite gula fläckar på. Vet inte riktig varför det är gula fläckar på dem. Ditt hår står upp som en tuppkam och så har du blivit skallig på sidorna. På bakre delen av huvudet har du en liten hårtofs vid nacken som är lite längre än resten av håret. Det ser lite ut som en sån frisyr männen hade i Kina under qing dynastin.

Du är mitt lilla sjalbarn. Jag sjalar dig överallt och jag är rädd för den dagen då du inte längre vill sitta i sjal. Då kommer jag gråta. Du sitter oftast på magen. Du hatar sitta på ryggen. Jag får inte ens slänga upp dig där bak för då blir du tokig. Du är jätterak i ryggen och hela dig. Spänner dig och ser ut som en pinne på ryggen. Sen studsar och sträcker du dig så sätet går sönder och du sitter där med rumpan bar. Det är hemsk att sjala dig på ryggen!

Oavsett vad så är du min bebis, min dotter och mitt käraste sjalbarn! Jag älskar dig till världens ände och tillbaka igen!

Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *