Trollet 5 månader

Käraste Troll!

Idag blev du fem månader! Denna månad har gått sjuk snabbt och wow vad du har utvecklats.

Idag vaknade du upp pigg och glad som du oftast göra. Du är en riktig morgonpigg bebis. Ibland ligger du och jollrar riktig riktig högt klockan fyra – fem tiden. Jag blir galen! Hur kan du vara så pigg och ha en så hög röst? Jag måste oftast bära ut dig för att du inte ska väcka din pappa och syster. Men som tur är så brukar du somna om igen efter en timme. Men då sover du bara en timme till och sen vill du oftast upp.

Din morgon brukar börja med att du vakna och jag bär ut dig. Ibland så potta jag dig direkt. Ibland får jag dig att somna om och så potta jag dig nästa gång du vakna. Ibland bajsa du men ibland kommer det inget bajs förrän på eftermiddagen. Efter att vi bytt blöja sitter du med mig och äter frukost.

Du har fått smaka på lite av vår mat. Hittills har du inte varit så imponerad. Oftast har du mest spottat ut det igen. Förutom idag! Idag fick du hålla en skiva tomat och äta den själv. Du sög förvisso mest på den men du verkade vara okej med det. Idag testade vi en matnapp för första gången. Jag lade i fryst mango i nappen som du fick suga lite på. Du verkade tycka om det.

Just ja! Fem dagar efter mitt förra brev så upptäckte jag nåt! Det var en lördag och du grät. Helt plötsligt så såg jag dem. En pytte pytte liten bit som stack ut! Din första tand var ute och en till på väg. Gissa om inte jag blev förvånad över dem. Det förklara ju varför du varit så ledsen och lättretlig senaste tiden.

Vad mer har hänt sen sist?

Du lärde dig vända på dig den 6 mars. Helt plötsligt så vände du dig från rygg till mage. Sen när du tröttnade så vände du dig tillbaka. Ibland glömmer du bort hur man vänder tillbaka och då ligger du på magen och skriker på hjälp.

Du suger inte så mycket på tummen längre. Bara ibland när du är jättetrött eller uttråkad. Men du har nu upptäckt dina söta små fötter. Du kan ligga och hålla i fötterna. Ibland drar du upp de så mycket så att du kan suga på tårna. Så vig är du och söt. Dina fötter stinker dock! Jag tvättar dem två gånger om dagen och låter dig vara barfota när vi är hemma. Du blir så svettig och får fotsvett.

Du är en så himla söt och go bebis och jag känner så enormt mycket för dig. Du ler ofta men skrattar inte lika ofta. Du använder din röst till och få det du vill ha. Du är samtidigt lugn och snäll när du är nöjd eller när du är med din syster. Du verkar tycka om din syster för du är alltid så himla glad när hon är hemma. Ibland kan ni ligga och prata med varandra på morgonen. Men sen får hon dig alltid i tårar för hon vill så gärna bära dig och pussa dig men är lite för hårdhänt.

Jag älskar älskar älskar dig till stjärnorna och tillbaka.

Din mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *