Trollet 4 månader

Kära fina Troll!

Vet du vad idag blev du fyra månader! Tänk alltså fyra hela månader! Helt otroligt hur tiden med dig bara flyger iväg!

Idag har du fått åka runt på en pulka för första gången. Du var likgiltig till det. Sätt i en för stor vinteroverall och en för stor pulka. Du satt snett och nedsjunken. Var i början inte alls glad utan skrek och ville bli buren. Men när jag väl började dra dig blev du tyst och bara stirrade.

Din syster ville sen åka så jag fick bära ut dig och lägga dig på snön. Du skrek och skrek.

Du har senaste dagarna varit mycket missnöjd och lättretlig. Ingenting funkar för dig. Du gråter och gråter.

Du drabbades av livets andra feber för några dagar sen och en riktig jobbig förkylning. Så himla synd om dig. Du var så varm och så snorig. Du är fortfarande snorig men febern gick över efter två dygn. Du hatar när jag torkar bort snoret. Sparka och skakar på huvudet. Usch inte alls lätt.

Just nu ligger du och sover i min famn med tummen i munnen. Det är något nytt. Du börjat suga mycket på tummen. Förut stoppade du in hela handen men nu är det bara tummen. När jag försöker dra ut den så kämpa du mot. Sen gråter du när du inte får din tumme. Jag hoppas du växer ifrån tummen snart.

Du har gjort en del första gången saker. Du skrattade för första gången den 23 februari. Jag sjöng En kullenatt natt och kittlade dig mot slutet och det kom ett litet skratt. Mycket kort. Sen lekte jag tittut och du skrattade längre.

Sen dess har jag försökt få dig skratta igen utan framgång. Hoppas du skratta mer snart.

Du har åkt tåg ner till Malmö! Jag trodde det skulle bli svårt men det gick bra. Du gnällde lite men satt oftast lugn i sjalen.

Och du har träffat dina morbröder för första gången. Du var verkligen snäll i Malmö. Lät din morbröder bära dig. Du somnade till och med när morbror Hien bar dig. Men du lät ingen sitta still. Alla måste gå med dig. Satt de ner började du gnälla.

Nu ska jag försöka lägga ner dig och sova. Ett litet troll vaknade fyra i morse och ville bli buren och sova i min famn. Så jag är rätt trött.

Dröm sött min fina troll.

Jag älskar dig så mycket mitt fina barn

Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *