Trollet 10 månader

Käraste Troll!

Grattis till finaste trollunge! Du fyller nu hela tio månader. Det är dubbelsiffror nu. Det känns som jag precis skrev ditt nio månaders brev och så är jag här och skriver igen.

Du är nu tio månader och du blir allt mer och mer underbart. Sötaste sötaste någonsin. Ibland vill jag äta upp dig för du är så söt och go. Många som träffar dig tycker att du är en kopia av mig. Men jag ser inte likheten, inte heller din pappa ser. Men det är kul att höra att du likna mig.

Denna månad har inte hänt så mycket nytt förutom att du bara är så himla söt så jag bara inte kan sluta säga till dig hur söt och fin du är. Vet dock inte hur mycket du faktiskt förstå mig. Men det är inget nytt att du är söt heller. Du pratar mer och mer. Tycker ibland du säger mamma när du verkligen verkligen vill ha mig. När du kryper efter mig för att jag ska bära dig, så kan du säga maamma maaamma. Men aldrig annars.

När du tar dig fram så crowlar du fortfarande. Jättejättesnabbt tar du dig framåt. Bara krälar iväg. Du har lärt dig krypa på alla fyra men du föredrar att åla dig fram. Det går liksom snabbare. Men om jag tex lägger dig på en gräsmatta så är det som om du tänker: hm det går nog snabbare att krypa och det är mindre äcklig att krypa. Jag skulle nog föredra att se dig krypa. Det blir mindre smutsigt. Ja din mamma har lite smuts och bakterier skräck.

Du tränar på att ställa dig upp och du blir bara bättre och bättre för var dag som går. Du kan ställa dig upp jättesnabbt mot soffan eller tv bänken eller sängen. Du kan även snabbt ta dig ner igen. Vilket känns bra att du kan så du inte bara ramla bakåt. Din pappa tränar dig på att gå med gåvagnen, vilket jag inte alls gilla, för jag vill ju kunna bära dig ett bra tag till. Du ålar snabbt bort från mig när du upptäcker att din syster håller på med något som verkar roligare.

Du tycker verkligen om din syster och allt som din syster gör vill du också göra och ha. Du vill gärna ta allt hon håller på med och det gör att du kan krypa över bara för att få det. Hon gillar det inte förstås och du får mycket skrik i dina små öron.

På kvällen när jag ska lägga dig och du kanske inte är jättetrött än så kan du slänga dig över mig för att krypa över till din syster och ta det hon ha som exempelvis en nalle eller docka. Ursöt tycker jag men inte så vidare omtyckt av henne. Men du gråter inte när hon skriker på dig. Du sitter då bara där och titta på henne och pekar och säger nåt som låter ööoooo. Sen försöker du dig igen på att ta saken ifrån henne. När hon gråter kan du också bara sitta där och titta på henne. Peka på henne och säga öööooo. Sen ser du ledsen ut du med.

Du har nu slutat peta i el-uttagen och slutat dra i bredbandssladden till din pappas lättnad. Han måste hela tiden fixa sladden efter du ha varit där och dragit ut den från listen. Inget lätt enligt honom. Du gillar leka med riktiga leksaker numera. Men ja skedar och påsklämmor funkar lika bra.

Maten har dessvärre inte blivit bättre. Du gillar inte babymat och du gillar fortfarande inte maten vi äter. Du tittar bara skeptiskt på det och sen spottar du ut det eller mosa det med händerna. Du älskar dock äta majs. Det kan du äta nästan hur mycket som helst. Din pinchett grepp är suveränt. Du kan med lätthet ta upp majs och andra små saker som du hitta på golvet. Du kan även ta upp riskorn. Så duktig är du. Upptäcker dig oftast plocka upp saker som din syster har tappat. Du har i din tidigare ålder redan fått smaka på chips smulor, russin, och kaka. Kakan och russin lyckades jag peta ut från dig men chipssmulan den slank ner. Åh vad du hatar när jag ta ifrån dig saker som du hittat som du vill stoppa i munnen. Det är som om du fattar direkt när jag säger nej att jag kommer ta det. Du börjar då skaka fram och tillbaka med huvudet och hela kroppen och kniper igen munnen. Sötaste sötaste!

Du börjat amma mer än förut. Ligger gärna och smuttrar ett bra tagg innan du släpper. När du amma på dagen för tanka trygghet och vätska så lägger du gärna upp din lilla fot på min andra bröst eller bara lyfter upp den och låter den ligga i luften. Sen skrattar du förtjust när jag tar den och pussar och blåser den. En lek som jag hoppas vi ska kunna ha ett tag till. Dina fötter är fortfarande så små att de minsta skorstorleken vi ha, passar dig inte. Sen hatar du att ha skor. Du försöker sparkar och ta dem och så är dem borta.

Ja min lilla sockertopp. Vad mer är det om dig som jag har glömt. Jag tyckte din lilla fot i gips idag. Det blev bra tryck vi får hoppas gipset blev bra den med. Men usch vad du inte gillade det. Såg ut som om du var rädd för trolldegen.

Grattis käraste trollunge på din tio månadsdag. Inte långt kvar tills du fyller ett år. Åh vad jag inte längtar. Jag vill ha dig liten liten bebis för alltid alltid.

Älskar dig fina troll, till stjärnorna och tillbaka.

mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *