Tre veckor innan jul

Andra advent idag. Inga adventljus är tända och ännu har inte julkänslan infunnit sig. Men ja snart är det jul. Tänkte köra en veckoberättelse av min vecka innan jag glömt allt.

Idag, andra advent, har vi varit i nya lägenheten. Mannen han begav sig dit redan vid 9 tiden medan jag och Grumpy tog vår lilla morgonrunda. Vakna, tjata om att gå upp istället för ligga där, (hon är en mysplutt), försöker ta ifrån henne plattan, få henne till toaletten, kamma hennes hår, äta frukost, byta om, borsta tänderna, och klä på henne. Mellan alla grejerna fixade jag själv mig och fixade lunchen så även mannen fick mat. Lämnade lägenheten först klockan 11. Det ta tid det här med barn.

2016-12-03-11-18-05

Vi började på vårt målarprojekt igår. Vi ska måla om hela lägenheten och så vi började lördagmorgon med att åka till Byggmax och Bauhaus för att köpa allt som krävdes för att måla. Tre hinkar med färg. En grundfärg, en vattenbaserad och en vanlig. Roller och penslar. Papperskydd och maskeringstejp. En hel del alltså. Så började vi då igår efter vår lunch på Max. Detta har vi lärt oss:

Måla inte på tapet om inte tapeten är superlimmad eller nåt. Vi hade hört från olika människor, bland annat bauhaus försäljare att det går att måla över tapet. Men inte vårt tapet. För det som hände när vi målade över vårt var att den lossnade efter att den fått suga i sig lite vätska. Bad bad idé. Så då stod vi där och fick börja dra tapet istället.

2016-12-03-13-27-44

Vi började med att dra bort lite kanter och tänkte men det räcker nog för nu syns inga skarpa kanter när vi över. Sen började vi måla en grundfärg för att täcka. Ja tur att vi bara gjorde en vägg för det började ju lossna allt tapet.

2016-12-03-13-27-59

Nu ser det rummet för jävligt ut. Under de blommiga tapeterna finns nämligen en annan tapet som sitter rätt så fast så den skulle vi kunna måla över tror vi. Men vi funderar på ta dit nån hantverkare som kör det rummet åt oss. vill ju inte ligga där och helt plötsligt trilla tapeterna ner på en.

Vi har i alla fall kunnat avsluta ett rum och det är lilla sovrummet som egentligen är ett rum som är dit satt efteråt. Därför har den inget fönster utan ha mer ett fönster ut till vardagsrummet.

Vi märkte att vår halls golv inte är helt jämt. En hantverkare som vi hade där idag tror det är för att det byggdes fel redan från början. Asså usch. Lägenheten är från 1975 och föreningen är väldigt stabilt. De äger marken och ha typ 4 miljoner i skuld. Så hoppas inte det är nåt fuskbygge vi råkat köpa. Vi ska ha dit nån som lägger nytt plakettgolv så får de riva golvet och säga om det går att fixa till.

2016-12-04-12-31-16

Vi tog med en hel del leksaker så våran lilla här kunde leka medan vi jobbade. Hon är så söt ibland. Älskar hur hon sitter. Ibland sitter hon på huk och ibland så där på knäna och äter. Men ack vad hon är på konstig humör. Känns som hon är i trotsålder eller nåt. Vägrar äta, gråter för minsta lilla och supergnällig när hon inte får som hon vill.

2016-12-02-19-12-53

I fredags bakade jag de bästa kanelbullarna någonsin. Måste varit år sen jag bakade kanelbullar. Men mannen köpte 2 pkt jäst så blev lussebullar förra helgen och i fredags bakade jag kanelbullar. De var så saftiga och så goda. Jag åt så många jag kunde medan de var varma och när de var kalla var de också goda. Brukar annars inte gilla kalla bullar. Men dessa var wow. Trist nog så blev de inte så fina. Jag är inte så bra på det där med fina bakelser och maträtter. Vi hade inget pärlsocker hemma men var lika bra det. Mindre onödigt socker. Men Roy Fares kanelbullar alltså.

2016-12-01-13-12-58

Tidigare under fredagen tog jag med Grumpy till biblioteket för att lämna böckerna om Korpringarna. Suck måste köpa egna så jag kan läsa om dem. Gick runt där medan Grumpy lekte med deras leksaksspis. När jag skulle klä på henne för att åka till stan lade hon sig ner på golvet och vägrade gå från biblioteket. Trotsålder redan vid 1.5 år. Kul ialla fall att hon gillade biblioteket. Sist grät hon så folk tittade skönt att hon fattat att man inte ska skrika.

2016-11-30-22-25-14

Förra veckan beställde jag en Iphone 7 som kom denna vecka. Var därför i stan för att leta efter ett skal till den men kunde inte hitta färgen jag ville ha. Ett blått skal förstås. Inte turkos.

2016-11-29-17-03-39

I tisdags fyllde svärmor år så det blev hotpot inne i stan. Har tagit bilder med kameran men just nu sitter jag för bekvämt för att orka hämta den och ladda upp bilderna. Innan hotpot fick Grumpy leka i BR leksaksbutik. Hon har ännu inte lärt sig tjata om leksaker vilket är bra. Men hon och jag går gärna dit och leker när vi är i stan. Så innan svärmors middag på Asashi restaurangen lekte vi medan vi väntade på att mannen. Tillsammans gick vi till restaurangen och åt. Årets andra hotpot.

2016-11-29-15-07-55

Den tisdag var jag och Grumpy ute hela dagen. Vi åt först lunch med min kompis på Sawadee inne på Hötorget. Sen blev fönstershopping och därefter en fika på Vetekatten med den godaste lussebullen i stan. Den var dessutom gratis då expediten glömde slå in den.

2016-11-29-11-03-56

Ja jag är en förjävlig mamma som ta bilder på min unge medan hon är arg och ledsen. Men var tvungen att ta en bild och visa mannen för så här får han sällan se henne. Hon är mer trotsig mot mig än mot honom. Hon hatar hatar ta på sig ytterkläderna för att gå ut. Verkligen hatar hatar hatar. Varje gång vi klä på henne så skriker hon, åla och stretcha, vrider och vänder. Sen när man lyckats klart lägger hon sig helt ledlös och vägrar gå upp och vägrar låta sig bli buren. Sen efter några minuter när hon fattat att vi ska ut oavsett så trallar hon på loftgången ut till hissen som om ingenting ha hänt. Oftast är det jag som klä henne. Tunga tunga suckar.

2016-12-01-19-55-38

Julgrans stånden på våran torg har fått två stora älgar/renar. Grumpy tror att det är hundar. Helveteshundar i vårt torg. Granarna bara ligger där. Undrar om nån ha fått fötter på nätterna när ingen är där och vakta dem. Tanken har liksom slagit mig att chilla ner och plocka upp en gran.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *