Till Grumpy

Kära Grumpy!

Idag är det luciadag och just nu ligger du och sover ihop med pappa. Jag borde egentligen också sova lite till men jag vill så gärna skriva detta till dig. Jag har velat skriva detta ända sen du föddes men det är först nu när du är 6 månader och 22 dagar gammal som jag påbörja detta brev.

Du växer så det knakar och utvecklas fint. Du kan rulla från rygg till mage men bara åt ett håll. Du kan även sitta väldigt fint, ramla väldigt sällan bakåt men du har gjort det. Bara i förra veckan hörde jag en bums och sen ditt skrik och då hade du fallit bak efter att ha försökt dra ut filten du satt på. Det gör ont i mig varje gång du gråter så att ansiktet blir illröd och tårarna bara spruta. Alla barn ska någon gång ha trillat ner från sängen men jag vill inte det och är jämt så orolig att du ska bryta nacken om du trilla ner från våran höga kontinental säng. Därför lägger jag dig så långt bort från kanten som jag bara kan och bullra upp med täcke och kudde om jag skulle behöva lämna dig ensam på sängen en stund.

Du är för tillfällen i en väldigt mammig fas just nu. Du vill gärna bli buren av mig. Ingen annan än mamma får trösta dig. Inte ens pappa kan trösta dig när du är ledsen eller trött. Jag stör mig förstås inte alls på att du är mammig. Tvärtom njuter jag av stunderna då du bara vill vara med mig och ler inombords att du föredrar mig framför alla andra. Jag vet att det kommer att ändras och därför njuter jag av den här tiden just nu. Om jag fick välja skulle jag gärna vilja ha dig så här mammig resten av din uppväxt. Att du älskar mig mest i världen och vill sova i min famn. Men jag vet att du inte kommer att vara så. En dag kommer du att hata mig. Du kommer att föredra pappa framför att vara med mig. Pappa är den chilla som låter dig leka med allt medan mamma är den som säger nej du får inte. Pappa kommer att vara den roliga som orkar slänga dig i luften och bära dig på dina axlar medan mamma leker lugnt och sjunger för dig. Men du ska veta att jag älskar dig mer än allt i detta universum och alla mina nej betyder egentligen ”jag älskar dig och är rädd om dig”.

Du har börjat äta barnmat. Jag försöker i mån om tid och ork göra min egen barnmatspuré till dig. Det är så lätt att göra egentligen men du är inte så förtjust i puré och äter fortfarande så lite. Vilket gör att jag gärna köper burkmat till dig. Det är så enkelt och de är faktiskt rätt goda. Jag har inte hittat något du föredra speciellt mycket. Du har mest fått äta grönsaks- och rotfruktspuré. Jag hoppas du inte bli så petig med maten och säger nej till allt. Det är gott och intressant med mat. Du är mycket nyfiken på det som jag och pappa äter. Du får det om det är osaltat och liten bit. Du har fått två små tänder i underkäken och det är så söt när du försöker tugga.

Jag ammar dig fortfarande och det vill jag göra ett tag till. När du kan äta dig mätt på vanlig mat ska jag börja trappa ner på bröstmjölken. Din pappa köpte NAN igår, som är modersmjölksersättning. Vi tänkte försöka se om du vill ha det till natten för att se om du kan sova en hel natt på det. Just nu vaknar du ca tre till fyra gånger per natt och vill ha brösten. Du vill gärna även ha bröstvårtan i munnen efter du somnat. Försöker jag dra bort den vaknar du till och börja söka efter vårtan. När du inte  få den börja du gråta och ”stampa” med fötterna och när du få den är du tyst igen. Riktig envis är du.

Alla säger att du är en kopia av din pappa. Varken jag eller han ser det. Mormor tycker du liknar mig och igår träffade vi några andra som tycker det också. Jag bryr mig inte så mycket vem du likna utseendemässigt så länge du utvecklas och är frisk är jag glad. Du är jättesöt och alla vill bära dig och pussa dig. Men just nu är du inte så förtjust i den uppmärksamheten. Men du älskar att prata. Du prata jättegärna när du känner dig bekvämt och med andra bebisar. Men när de inte svara dig blir du ledsen och arg. Igår på fasters julbord försökte du prata med en hund. När hunden inte svarade blev du lite frustrerad och höjde rösten. Det var så söt.

Jag avslutar detta brev här med att säga du är världens bästa och finaste bebis. Jag älskar dig till stjärnorna och flera varv runt solen.

från mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *