Till Ängen


Idag var den stora dagen. Dagen som jag har fasat och försökt göra mig själv redo för. Jag har hela natten till idag oroat mig. Legat vaken halva natten och tänkt och bekymrat mig.  Alla ”tänk om” gick i huvudet.  Idag var nämligen dagen då Grumpy skulle börja på förskolan. Avdelningen Ängen skulle hon till. Det var som om hon visste att något skulle hända idag och att hon behövde gå lägga sig tidigt för igår lade hon sig åtta på kvällen. Något som inte ha hänt på minst två veckor nu. Fick dock väcka henne åtta men hon var inte sur för det.

Det regnade. Men något över nio traskade vi till förskolan som ligger ca 7 min bort. Mindre om man gå fort. 30 min om man gå Grumpys takt. Jag var rädd för att komma försent så jag bar henne lite och hon gick lite själv. Ville inte ta vagn varför vet jag inte. (Imorgon blir det vagn). Vi kom fram strax efter inbokade tid. Blev insläppt av en förälder.

20161025_093723

Grumpy väntade ivrigt på att jag skulle öppna dörren in till Ängen.

Första besvikelsen. Ingen som kom och välkomnade oss. Vi var helt lost. Tills vi gick in efter att vi hade tagit av oss och slängde kläderna i en hög. Väl i korridoren kom en pedagog ut som visade vara från Ängen. Hon visste inte att vi skulle komma! Hon var väldigt förvånad men vi fick komma in ändå och Grumpy fick välja en liten plats i kapprummet. Så våra kläder slapp vara i en hög.

20161025_102857

Första intryck. Något tråkig och ofräsch avdelning. Tråkiga leksaker och tråkiga rum. Tråkiga pedagoger. En förkyld en och en med fransk manikyr som inte passade in på henne. Men Grumpy hon hittade saker hon gillade. Hon gillar bära runt på saker . Tror hon kommer att gilla väskor. (Gud hoppas inte hon få en väsksamling med 100 väskor till ett värde av 500000 eller nåt sånt.)

20161025_130121

Trots att de ska ha golv värme så var det kallt. Och jag fryser sällan. Här leker barnen och dörren leder till deras vilorum som kändes ännu kallare.

20161025_143527

Matrummet

Maten som serverades idag vad nån kyckling curry. Fick en liten kyckling bit. Grumpy åt bara pasta och lite bönor.

Sov stunden gick inte. För många barn i ett och samma rum. Hon vägrade sova. Ville leka. Men somnade när jag bar ut henne.

Vet i ärlighetens namn inte vad jag ska tycka. Jag är lite anti förskola redan från början. Så mycket jag ser kommer nog vara usch men jag försöker.  Om Grumpy tycker om att leka där så får hon leka där.

20161025_152425

Tycker ändå hon leker bäst med mig.  Efter förskolan tog vi på oss regnkläder och gick ut i regnet och hoppade i varenda vattenpöl. Hon och jag. Glada för vi ha varandra. Ingen förskola kan ta det från oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *