Tarako garden

Anledningen till varför vi är i Hualien är på grund av Tarako garden. En berömd national park i Taiwan och som då ligger ca 30 minuter från Hualien.
Ta sig till tågstationen idag för att sedan ta bussen till parken var inte lätt. Från hostel till tågstationen ta det 15 min men jag och S lyckades gå vilse och det tog mer än en timme att ta oss dit. Fick iallafall se stan och jag fick min sötpotatis.

Buss suffle till parken kostar det 250 twd. Parken är indelad i olika trekking och promenad spår och station. Med den här biljetten kan man då åka runt en hel dag och åka till olika stationer. Det går en buss varje timme och sista bussen slutar 17:00. Vi valde tre olika stationer. En riktig lång en på 4 km men efter 2 km var vägen dåligt och de höll på med fixa vägen.

image

image

Shakadang station
Nästa station var full av svalor och deras boende. Väldigt vackert.

image

image

Yangzikou station
Sista station var en tempel plats.

image

Vad vi tyckte? Eftersom vi har sett väldigt mycket vackert natur i Filippinerna kändes det som vi blivit lite avslagen. Inte det att det inte var vackert. Bara som vi har sett mycket redan. Vi hade nog lite för höga förväntningar. Det finns även en lång hängbro som vi ville gå genom men det krävdes tillstånd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *