Sveriges näststörsta

I måndags förra veckan tog vi tåget ner till Göteborg. Första stoppet söderut. Mannens första resa ner till Sveriges näst största stad i vuxen ålder.
Det blev tyvärr en väldigt kort resa. En hel dag och en halv dag fick vi innan vi hoppade på tåget igen och åkte ner till Malmö!

Vi kom fram runt åtta på kvällen och möttes upp av min vännina från gymnasietiden. Vi fick bo hos henne och så fick jag hänga lite med min vän.

Nästa dag när vi vaknade började vi först med åka till nån shoppingmall en bit utanför stan som var lite lugnare än Nordstan och centrum.

Efter lunch var det dags för anledningen till Göteborg resan nämligen Liseberg!!!
Jag hade innan vi åkte dit kollat upp vilka karuseller Grumpy kunde åka. Vilket inte var många alls då hon var för kort. De hade en minimal längd på 90cm. Mannen ville att vi skulle testa ändå så första karusellen Grumpy ville åka blev hon nekad. Hon blev lite ledsen. Hon stod där helt förväntansfull och så kom vi fram och visade fram biljetten och vakten bara måste tyvärr mäta henne. Sen blev vi bortskickad.
Det blev farfars bilar istället. Veteranbilar helt enkelt. Det var en utav ca sex karuseller som barn under 90 cm fick åka så kön var ringlande lång. Tror vi stod i kön i cirka 20min. Men hon blev glad när vi fick gå på en bil. Efteråt ville hon inte av men hon fick en pollet och med den kunde hon skapa ett körkort som hon är väldigt stolt över.

Vi köpte ett häfte med 15 åkkuponger och hon fick åka fem karuseller. Vissa krävde två och tre kuponger. Vi tog en familjetur uppe på parishjulen som var helt ok. Inte mycket gung mer än högst upp.
Det lyckligast ögonblick måste vara att se och höra Grumpy skratta. Hon älskar alla karusell med lite fart och gung. Hon står och skakar på grindarna när hon står och vänta på sin tur.
Så nästa år tänkte jag att vi skulle dit igen. Köpa lilla åkpasset och gå bananas på barnkarusellerna. Jag älskar åka barnkarusellerna så lär också skaffa ett åkpass och låta mannen ta hand om den lille.

Dagen därpå utforskade vi centrala Göteborg. Min kompis bodde väldigt nära stan så vi tog en promenad till centralen och lämnade in vårt bagage på morgonen. Sen gick vi runt i Nordstan, kompasset och avenyn. Vi tog även oss till Haga stadsdelen och gick på en riktig mysig gata som jag aldrig gått på. Nygatan. Men blev väldigt stressigt mot slutet. Jag ville gå klart gatan men fick nöja mig med en gigantisk stor och torr kanelbulle. Men vi hade tur med vädret!
Sen var det två timmars tåg ner till Malmö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *