Söndagsvila

…existera inte när man är förälder. Det är fortfarande vila när Grumpy vila som gäller. Hon vaknade åtta idag, ovanligt tidigt för henne, och jag vaknade med förstås. Är inte så att bara för att jag är i Malmö betyder det inte att mor ta hand om Grumpy åt mig. Vilket fall som helst ha söndagsvila börjat betyda: Läsa läsa läsa och ännu mer läsa…..

Började läsa Vilhelm Mobergs Utvandrarna i fredags. Läste ut den idag. Jag har liksom dragit mig från att läsa gamla svenska klassiker fram tills nu. Den förvånade mig med att vara väldigt läsvärt. Den är nog ett måste om man är svensk men jag är inte svensk svensk. Jag är invandrarsvensk men jag har liksom personerna i boken varit en utvandrare. Jag har som tur inte behövt genomlida båtresan från Asien till Sverige som mina kusiner men ändå är det mycket som känns igen. Vi hade en liknande s.k. Amerikakistan som folket packade. Annars var det en trevlig läsning om svenska folkets liv och tankar bakom att utvandrar till ett land de inte visste mycket om. 

Jag växlade mellan att läsa boken och lyssna på den. Märkte att ljudboken är ändrad och man har tagit bort en del subhistorier och lite natur/miljöbeskrivningar från boken. Förstörde inte berättelsen i sig men ändå lite synd. Vissa subhistorier tyckte jag ändå gav karaktärerna en personlighet. 

Vill börja med del två i serien men har andra böcker i min BookBeat kontor som jag också vill lyssna på. Beslutsångest som vanligt. Alltid när det gäller böcker. 

Jag måste lyssna klart Under det rosa täcket. 

Oklart om jag vill avsluta Bli som folk. Läste en annan novell som inte finns i boken som jag tyckte var bra. Kanske kanske…

Flickan och skammen funderar jag på att ge mig på. Måste bara låta ettan sjunka in lite. Kan inte gå och hatar män hela tiden. 

Dödssynden ska jag nog låna i bokform. Försökte lyssna men kände att jag behöver hålla i en bok. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *