Sömnlös i Tokyo 1

Igår anlände vi. Efter ca en timme tåg från Narita flygplats kom vi fram till vår första hotell vistelse. Det var svårt välja centralt centralt i Tokyo. Det är ju så stort. Men valde en i Meguro kommun. Cirka tre km från Shibuya, där den kända korsningen ligger. Tokyos motsvarighet till time square i New York. 

Efter att vi lämnade av väskorna på hotellets lobby, då vi inte fick checka in förrän kl tre, tog vi en promenad. Hittade en liten park där Grumpy fick leka lite. 

Körsbärsblomningen är i fullblommning nästan på väg att falla. När det blåser och blommorna faller av är det som att se en bild ur en anime. Så romantisk vackert. Överallt kan man hitta minst ett körsbärsträd. Under där sitter alltid nån och äter pick nick eller fota. 

Vi gick till Meguro river då jag sett den bilden med floden i mitten och alla träden bredvid och ville se. Var nästan lika vackert som jag hade föreställt mig. Floden är rätt lång. Hittade inte exakta spotten men den vi såg var vackert den med. Stod erhört många och fotade. Grumpy var då inte imponerad. Vi försökte gå längst floden för jag ville hitta den bron där man se hur det liksom blomma mot varandra så det bilda en mur över floden. Men  hela floden luktade tyvärr avlopp. Var väldigt jobbigt ha den stanken i näsan så vi avvecklade och gick bort från floden. 

Började leta efter matställe. Mat och dryck finns överallt. Exakt överallt speciell drickmaskiner. Men allt stod på japanska. Få bilder. Till slut gick vi till en nudelställe och beställde varsin skål. Visste inte riktig vad vi tog. Försökte lista till mig med kinesiska tecken. Mannen fick en gigantisk skål. Fläsknudlar. Han gillade inte den så mycket. Det var för lite kött sa han. 

Min skål var full med små torkade räkor och tre dumplings. Jag gillade mannens mer han fick mer grönsaker och svamp. Min hade typ fyra spenat.  Men övermätta blev vi. 

Vid två tiden gick vi tillbaka till hotellet. Fick vänta ytterligare en halvtimme. Vi somnade på lobbyn. Så trötta var vi. 

Hotellet ser fin ut på utsidan och lobbyn. Men rummet var inte bästa jag sett. Litet och lite skabbigt. Fast det tycker jag om de flesta jag bott i. Ingen fans av heltäckningsmattor. 

Vi sov tre timmar när vi väl fick rummet. Skulle nog kunnat sova tretimmar till men Grumpy ville upp och gå. Hon går så bra med stöd så hon fick traska runt sängen och sängborden. 

Sen blev det mat igen. Återigen hade vi beslutsångest. Vad ska vi äta? Det blev rullbandssushi. Gud vad gott alltså. Först tog vi från rullbandet men när mannen såg hur hans bordskompi bara beställde från lilla skärmen bestämde vi oss för att göra likadant. Vilken skillnad. Så färsk och gott. Nu beställer vi men Grumpy var trött. Förstå henne klockan närmade sig nio. Hon började slänga sin bestick och slå sin skål. Fick ta notan och gå hemåt. 

Hon somnade så snart pyjamasen var på och brösten togs fram. Sov till tre och sen började hon prata och ville upp och gå. Vår alarmklocka funkar inte riktig än. Hon tröttnade vid fem och somnade igen men nu är det jag som inte kan sova och vill ut och traska….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *