Skansen

Tänkte köra lite återblick på sommaren. Det har trots allt varit en riktig bra sommar. Sensommaren varade långt in till September månad. Vissa dagar kom temperaturen ända upp till 20 grader något. Lördagen den 10e september var en sådan dag.

Dagen började riktig hemsk vill jag tycka. Vi har inför städ-lördag då dammsugare och moppa vi golvet och städa helt enkelt. Medan mannen städade passade jag Grumpy. Grumpy hoppade i sängen. Glad och lekfullt. Jag såg det framför. Grumpy hoppade för kanten. I mitt huvud såg jag hur hon kommer att ramla om jag inte dra in henne. Sen hände allt för fort. Jag hann inte dra bort henne, var på andra sidan av sängen och golvet var för halt. Jag sprang bort men hann inte fånga henne innan hon ramlade plask på rygg. Hjärtat stannade i några sekunder och jag skrek på mannen som rusade in. Grumpy skrek och grät. Aldrig känt mig så rädd förut. Vår säng är ju ändå rätt hög med benen och allt. Hade det varit några centimeter till hade hon slagit i fönsterbrädan. Då kanske hade inte Grumpy varit Grumpy längre. Åh den tanken ger mig rysningar. Som tur var det ingen fara med henne och vi kunde fortsätta dagen.

Efter lunch begav vi oss ut. Medan Grumpy låg i vagnen och sov sin eftermiddagsnapp så promenerade vi till Skansen från centralstationen. Det var en strålande vacker dag med riktig skön sensommarvärme. Det var lite molnigt när vi vaknade så jag trodde det skulle vara kallt. Hade därför alldeles för mycket kläder på mig. Usch vad jag svettades. Hade långarmad klänning med strumpbyxor.
Gillar Skansen det är vackert därinne men inte så mycket mer än så. Väldigt dyrt är det att gå in där tyckte vi. 240 kr för oss både två. Vi gick runt och tittade på djuren och lekte i deras lekplats. Fotade lite. Grumpy är lite blyg. Hon går inte om det är många människor. Då blir hon lite klängig och vill bli buren. Men det var så varmt där. Fast hon är ju så söt så hon brukar få sin vilja igenom. 20160910_150649

Min fina familj

20160910_142009

Jag och min fina Grumpy

20160910_161106

Monkeyboy testar en folkdräkt. 20160910_161118

Jag testar en gammaldags klänning?

Fast hemresan blev tyvärr inte en bra resa. På pendeltåget hem ramlade Grumpy på rygg igen och slog i bakhuvudet igen. Hon gick mot mig och sen tog hon tag i mina ben men vet inte vad jag gjorde och hon ramlade. Hela dagen gick jag och hade dåligt samvete över först säng incidenten och sen även incidenten på tåget. Kände mig som en riktig usel mamma som inte kan se efter henne. Fick även skulden av mannen som tyckte att jag inte såg efter henne. Han har för övrigt börjat ge mig pikar över saker kring Grumpy som om jag inte visste vissa grejer om henne och som om jag inte ha koll på henne. Vilket jag tycker är sjuk irriterande. Jag är med henne hela dagarna. Om det är någon som känner henne så är det ändå jag.

Annars var det en bra dag på Skansen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *