Sjukhus

Morgonen började inte alls bra. Halva natten har gått åt att lyssna på Grumpy andas. Strax innan 6 andades hon inte bara tungt utan var kokt varmt. Väckte därför henne för att ge en stopill och byta blöjan. Passade på att amma henne. Vid åtta hade andningen inte blivit bättre och febern hade inte gått ner. Tog temp som visade 40.2 grader. Hon var verkligen sänkt och ville ingenting. Bara ligga på mig. Även när hon har haft feber tidigare har jag lyckats få henne att le eller prata med mig. Men imorse var hon riktig slött. Ringde till vårdcentralen och ställde mig i deras uppringningskö. Tydligen kan man boka akuta tider på webben. Så bokade första lediga tid kl 11:30.

Andningen var fortsatt tungt vågade inte ge en Alvedon till då det inte gått 4 timmar. Har inga kunskaper alls när det gäller Alvedon och bebisar. Så ringde sjukvårdsupplysningen för råd. där fick jag råd att åka till akuten. Så ringde sambon som fick köra tillbaka hem och skjutsa oss till akuten.

Kände mig helt borta. Aldrig varit på den sidan av akuten förut fastän jag jobba i huset. Jag har varit bland rummen och andra slussar någon gång.  Nu gick jag in via patient entré. Jag följde en skylt där det stod barn. Bar Grumpy dit men det var låst. Märkte då att två kvinnor satt och tittade på mig från en reception så gick dit. Beskriva symptom och förklara mig innan de släppte in mig till barn akuten. Där jag fick göra om exakt samma sak igen för en annan sjuksköterska samtidigt som en undersköterska tog kontroller på Grumpy. Därefter hänvisades vi till ett rum. Några minuter senare kom en annan sjuksköterska in tog vikt och gav mig en Alvedon. Sen hände ingenting på mer än 1 timme. Därefter kom en st läkare in ihop med en läk student. Ställde om frågor. Gjorde lite kontroller. Men var osäkert på diagnos och ville ha en second opinion. Några minuter senare dök en barnläkare som kom fram till öroninflammation.
Pustade ut och kände mig lite dum som åkte till akuten. Denna diagnos skulle ju vårdcentralsläkare kunnat ge.  Men just då kändes det rätt att åka in.

Grumpy fick inhalera och direkt blev andningen bättre. Vi fick åka hem med recept på antibiotika och starka Alvedon.

Så nu är vi hemma igen. Vilken morgon. Stackars flicka som inte bara åkt på en förkylning utan även tandsprickning och nu även öroninflammation i bägge öronen. Inte lätt alls att vara bebis. 

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *