Sista veckan på året

Nya året har visserligen redan börjat men en liten återblick på förra veckan. Den sista veckan på år 2016. 

Det har varit ett riktigt dåligt år för alla som jobbar måndag till fredag. Alla röda dagar föll under helgen. 

Men måndag förra veckan var det annandag jul. Vi åkte till nya lägenheten för att måla. Eller mannen målade medan jag och Grunpy tog en promenad. 

Det var strålande fint väder men något kyligt. 

Tisdag var det återigen jobb för mannen. Varje dag den veckan åkte han till lägenheten för att arbeta med rummet. 

Jag och Grumpy gick till biblioteket och gick till affären nån dag. Min vagn lastades full med mat. Vad gör jag när barnvagnsperioden är över? Hur ska jag storhandla? 

Fick tillslut Mistborn boken del två på engelska. 800 sidor. Gäller att läsa fort nu. Ha så mycket att göra. Måste packa allt innan den 10 januari. Sen är det tänk att jag och Grumpy dra söderut. 

En dag bakade jag kanelbullar supersaftiga och goda kanelbullar. Grumpy ville hjälpa till. Hon ville hjälpa med mjölet tills hon såg att vi hade majs då ville hon äta majs. Sen blev hon nyfiken på fyllningen till bullarna och kortdärefter började hon äta fyllning. När jag rullade bullarna stod hon där och åt de fyllda degklumparna. Hon äter allt. 

Hon gillar kanelbullarna på samma sätt som mig. Varma och nygräddade. Vi åt upp 20 bullar på mindre än två dagar. De var så saftiga och goda. Jag arbetar på att få de att se fina ut. I fredags var vi vid nya lägenheten och målade lite innan mannen kom och tog över. 

Nyårsafton började först med sega framför dator, tv och böcker innan vi åkte till Nacka forum. Vi lämnade tillbaka lite grejer som varit julklapp. En bok och ett stativ. Grumpy fick två likadana sjungande böcker. Räcker med en. Medan mannen tog en tupplur när vi kom hem började jag med förrätten och efterrätten. Grumpy fick vara provsmakare. Här fick hon prova mangomoussen. Den blev godkänd av henne. Tre rätters middag. Började med sparris och halloumi med honungsdressing. Älskar sparris. Kan äta hur mycket som helst.  Huvudrätt blev oxfilé med vitlökskroketter och sallad till. Till efterrätt en mangomousse med passionsfrukt. Tyckte inte om den. Första gången jag misslyckas med mousse. Den stelnade inte och jag tror jag förstå det där med när gelatin skär sig. 

Annars lyckad middag. Mannen gick och la sig vid elva pga huvudvärk. Jag och Grumpy såg fyrverkeri och lade oss en kvart efter midnatt.

Söndag åkte vi till lägenheten igen. Jag fixade och donade i köket. Tvättade alla lådor och skåpsdörrar. Nu är det bara att flytta in porslinen och maten. Köket måste jag också göra klart innan jag åker. Väldigt mycket att göra. Hoppas jag hinner läsa. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *