Shopping, regn och sånt som händer oss

Idag bestämde vi oss för en shopping dag och jag skulle lämna kameran hemma. Så ut vandrade vi på shopping äventyr men idag bestämde sig min mage för att krångla för mig.

image

Pretzel säljs lite överallt. Det är bröd med grov salt. Hade bestämt att det var en måste-testas så vi köpte en. Den var torr och inte så himla gott och efter det blev det ett besök till toaletten.

image

Sen blev det glass. Första dagen jag var här köpte jag en froz fruit i mango smak och den var så himla god. Släcker törst och mycket godare än isglass då det finns frukt bitar i. Så det blev en idag i jordgubbsmak. Mango var godare punkt.

image

På Fifth Avenue låg St Patricks katedral. Riktig fin var den. Så vi tog en break från shoppingen och gick in. Satte oss ned och bad en bön.

image

Helt plötsligt började det ösregna. Så det blev lunch. Pizza slice men denna gång satt vi ned och åt istället.

image

image

På samma gata låg  himmelriket –  New York public libary. Detta är utan tvekan det finaste bibliotek jag någonsin sett. Men detta är inget vanligt bibliotek utan ett research bibliotek. Inga böcker lämnade byggnaden utan meningen är att man ska sitta där och forska.

image

image

En liten utställning fanns att se: Lunch hour. Om mat i New York. Hann bara ta en bild innan en vakt sa åt mig att det var fotoförbud. Pretzel har tydligen funnits på New Yorks gator i 150 år fick jag veta.

image

Idag fick Magnolia Bakery besök av mig. Gud vilka bakelser. Ville ha allt.

image

Men det blev en cupcake till slut och den var så där.
Men nu har jag iallafall testat stället. Vi frågade en New York bo var man kunde äta en riktig god hamburgare. Han föreslog shake shack. En kedja men godare än McDonald’s. Så vi hittade stället.

image

Kön till beställning gick hela vägen ut.15 min stod vi innan vi kunde beställa.

image

Så varsin burgare och en milkshake som var ett måste enligt killen vi frågade då.

image

Flottigare hamburgare har jag inte smakat. Inte undrar på att amerikanarna bli tjocka om de käka det där. Vi försökte leta upp var det stå om hur mycket kalorier en burgare innehåller. Stod ingenstans. Annars brukar det stå hur mycket kalorier det finns i allt man köper här. Vilket är rätt bra ibland. Nåväl. Den var inte äcklig. Bara mycket flottig. Pommes gillade vi. Priset var dyrare än MacDonalds och även dyrare än vår Pho igår. Inte värt priset.

image

Mitt i Times Square stod han och sjöng. Han stod aldrig still så alla bilder blev suddiga. Men the naked cowboy stod det på hans bak. Det var en riktig bra dag. Hann se så mycket och uppleva så mycket. Jag och V gick tillsammans under paraply under ösregn. Vi sprang och gömde oss när regnet blev för stark. Vi testade både pretzel och burgare och vädret var behagligt på grund av regnet. Blev dock inte mycket shopping för mig. V hittade dock ett par löparskor för riktig bra pris. Så hem vandrade vi tillslut efter att V drog ut mig från M&M butik. Både haltade hem. Jag har fått en blåsa i min lilltå och V har en redan från igår och fick en ny idag i andra foten. Det är ingen semester utan blåsor!

2 thoughts on “Shopping, regn och sånt som händer oss

  1. Tack för att du uppdaterar resan Mei nu! Jag känner hur jag kan leva in mig i ditt liv och känna det du känner! Ni verkar ha det fint och jag är så glad över det 😉 en vacker dag ska jag och du göra amerika! Tills det får du leva för min del också! 😉

    Ta hand om er därborta och var försiktiga men spontana 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *