Saker jag ska göra innan…

Minns ni när ni var små och de vuxna jämt frågade vad man skulle bli? I skolan fanns det alltid ett ämne där man tvingades till att skriva om hur ens liv skulle se ut om 10 år.  Jag minns mina. Enligt mina gamla uppsatser skulle jag bli en känd journalist och författare. Böcker och artiklar åt höger och vänster. Exotiska resor och Indiana Jones liknade äventyr. Bevaka världsomvälvande händelser. Men så blev det inte. Drömmen krossades. Under en promenad igår pratade jag och V om en väns författartankar och det fick mig att tänka på mina egna gamla drömmar. Alla drömmar och mål jag någonsin har haft svischade förbi mig och ångestkänslan började krypa sig upp på mig. Men inget att känna alltför stor sorg över antar jag. Vi får nya drömmar och mål. Vissa drömmar måste vi offra för att kunna jaga en annan dröm. Det viktiga är väl att ha försökt uppfylla en dröm och försökt springa mot ett mål. Mitt nya mål just nu är legitimationen!

För två år sen började jag att göra en bucket list. Saker jag ska göra innan en viss tid. Det var för att fylla tomrummet efter journalistdrömmen som sprack. I bucket listen fanns bland annat att jag ska ha sprungit ett maratonlopp innan jag fyller 30. Nja. Jag vet inte. Men tänkte igår att jag kunde åtminstone försöka mig på ett halvmaraton. Alltid velat springa Göteborgsvarvet men loppet är redan fullbokad. Så nu ska jag anmäla mig till Stockholms halvmaraton istället och komma i mål. Ett år på mig att träna. Borde kunna klara det väl?
En annan sak på listan är att simma minst 100 meter. Dags att köpa en baddräkt och börja träna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *