Saker jag ibland ogillar

Det är bra att ha mamma här hos oss. Grumpy tycker bra om henne och jag får lite avlastning. Mamma hjälper mig med hushållet och hon leker med Grumpy.
Det jobbiga med mamma här är alla råd och tips som jag inte vill ha kring hur jag ska ta hand om Grumpy. Alla ”du borde göra så” och ”så var det när jag uppfostrade er”.  Hon har en del goda råd och tips. Hon har ändå fött tre barn. Men så finns det råd som jag vet inte funkar för mig och Grumpy. Det som många tycks glömma är att något som funkar på ett barn behöver inte funka på ett annat barn. De är trots allt helt olika individer. Mamma har också en del gamla österländsk medicin eller såna där gamla husmors kurer från Kina som jag inte tror på. Det blir en krock där med det jag har lärt mig och det som är hennes som inte är baserad på någon vetenskapliga studier.
Det har ändå gått väldigt bra denna gång. Hon har sagt och tjatat och jag har bara sagt ja jag hör men nej jag tänker inte göra så. Inget fel på Grumpy trots alla saker jag inte har gjort.

Jag kommer förmodligen aldrig sluta få råd av alla människor. Både folk med barn och även vänner utan barn har råd och tips till mig. Jag avfärdar förstås inte alla råd och tips. Många kan jag nog tillämpa exempelvis vad som kan bota en förstoppning. Dock tar jag bara råd av folk med barn. Alla vänner utan barn som säger ”ska du inte göra så..” ”du kanske ska göra så här”. Istället ler jag bara lite inombords och tänker vänta du bara tills du får barn om du kan göra det.
Det är inte lätt det här med föräldraskap. Så många blickar mot en och så många som är står redo med pekpinnen för att peka ut vad jag gör för fel. Det räcker med att jag är den som kritiserar mig själv som mest. Men folk vill väl. Det vet jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *