Rum för barn

På Kulturhuset i stan finns denna speciella våning för barn och deras föräldrar. En våning med bara barnböcker   , lite spel och möjlighet att måla rita i deras lilla målarverkstad. Helt underbar plats. 

Har alltid varit lite nyfiken på vart alla föräldrar gå med deras barn när jag besöker kulturhusets bibliotek. För några veckor sen tog jag reda på det. Föräldrarna lämna vagnarna på entré plan vid plattan och åker till fjärde våningen. Där kommer man in i ett helt annan typ av bibliotek. Färgglatt och mysiga platser lite här och vart. Trappor till höga bokhyllor och sån där stege som man kan fara genom bokhyllorna. Små kojor uppe och nere. 

Jag och Grumpy var där i ca två timmar. Hon hade jättekul där. Vi blandade timmarna med springa upp och ner. Läsa bilderböcker, byggde träpinnar och bara tittade ut över plattan. 

Kommer definitivt ta Grumpy tillbaka dit. Jag vill att hon ska älska läsa. Jag ser så framemot att läsa till henne. Är lite som öppet förskola men istället för leksaker är det böcker. Ingen speciell ledare utan vanliga bibliotekarie som gå runt och plocka undan och hjälper vid lån.Barn från några månader till cirka fem-sex år. Älskar höga hyllorna och möjligheten att klättra upp och hämta böckerna. 

Lyckades bygga så högt innan Grumpy puttade ner den. 

Högt upp en mörk men mysig ”vind”. Grumpy kunde stå där medan jag måste huka. Största kulram vid de lite yngre barnens rum. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *