Resa med barn

Detta är första resan med Grumpy om jag inte räkna alla tågresor ner till Malmö. När jag och mannen pratade om resor och barn sa han att vi inte skulle resa med barn för det är svårt. Visst är det svårt. Inte alls lätt resa med barn. Så mycket som man måste tänka på och det går inte alltid anpassa Grumpy efter mig utan vi måste tvärtom anpassa oss lite efter henne.
Förut när jag reste och såg föräldrar resa med barn tänkte jag hela tiden så lätt det måste vara. Bara ta de på ryggen och så iväg. Men nej. Ibland blir jag så trött att jag bara vill slänga mig eller Grumpy över en klippa.
Sen handla mycket om hur ens unge är. Vissa ha säkert extremt snälla barn som anpassa sig efter föräldrar medan andra lite mer krävande.
Både jag och mannen tycker Grumpy har varit rätt lätt med att göra. Men vi kan ju inte vara partiska. Vi känner Grumpy och så finns det nog ännu lättare barn. Grumpys kompis är också i japan. Enligt mamman sov kompisen hela vägen till Japan. Grumpy var tvärtom. Hon sov 1 timme och var hur pigg och glad som helst resten av resan. Flörtade och lekte med de som satt bredvid och bakom oss. Många kom fram och sa att hon var snäll som inte grät. 
Grumpy är 10 månader. Hon äter allt det jag äter så jag behöver inte tänka på barnmat. Vilket är rätt skönt.
Hon amma fortfarande så jag kan ge både två om hon ätit dåligt vilket hon ha gjort här. Hon amma inte lika ofta som förut. Ca 2-3 gånger per dag. Beroende på hur hon ätit. Till skillnad från innan hon började med maten dvs innan 6e månaden.
Hon sover inte lika ofta. För och nackdelar. Roligare att leka med henne men vi hinner oftast tröttna innan henne.  Hon är väldigt aktiv. Vill röra sig vill inte sitta still. Varken i vagn eller sele. Så till och från försöker vi låter henne gå och röra
sig så hon inte bli alltför rastlöst.
I och med att hon amma mindre och äter mer riktig föda bajsa hon inte lika ofta. Inga mer lös bajs så behöver inte byta blöja lika ofta som förut.  Ca 4 blöjor per dag också skönt slippa byta blöjor lika ofta som förut.
Sammanfattningsvis är det nog lite lite lättare resa med barn när de är över 6 månader. 

image

En väldigt trött Grumpy på express tåget in mot Tokyo.

image

En jetlag Grumpy väldigt sent på natten samma dag vi landade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *