Resa med barn 2

Har länge velat skriva mer i ämnet kring hur det var att resa med Grumpy så därför skriver jag del två kring förberedande inför Japanresan.

Barnvagn:
Jag älskar barnvagnar eller tycker åtminstone det är kul med barnvagnar. Det är som bilar. Massa olika märken och körkraft etc. Jag föreställer mig det iallafall. Jag har ju inget körkort. Vilket fall som helst. Har man en ”rätt” barnvagn till resa så underlätta det en hel del. Jag har länge velat ha en resevagn. Enligt rekommendation från BVC ska barn under 2 år inte åka vänd framåt, bort från föräldrarna. Med det i tankarna köpte jag därför en Bugaboo Bee3 som är riktig bra och fin vagn. Barnet kan sova ner, den kan mot föräldrarna och även bort från föräldrarna. Men… Jag ville inte resa med den. Anledningen? Jag är rädd om den. Litar inte på hur flygpersonalen sköter bagaget. Det fanns tre alternativ för mig.

  1. Jag kunde köpa en transportväska till vagnen. Där är vagnen säkert och man kan slänga den hur som helst och den är helt skyddad. Om det ändå skulle hända något kan man bli ersätt. Men nackdelen. Den kostar och den väger. Vi var inte på någon charter resa. Vi skulle även resa runt. Vi ville därför inte vara tvungen att kånka runt på ytterligare en väska. Annan sak om vi bara skulle på ett ställe.
  2. Jag kollade upp ett alternativ som heter Airshell Där kan man hyra en väska från flygplatsen. Du packa in det du vill skydda, som barnvagnen och lämna in på check in. Säkert och ok pris. Mindre än 200 kr per vecka. Men samma sak gäller där. Du måste kånka på väskan. Meeen i vissa länder kan man lämna in sin Airshell och hämta upp en ny när man ska flyga hem igen. Men det var bara i vissa länder och där var inte Japan med i listan. Så i framtiden om den finns överallt är det bra alternativ. Man hyr en väska packa in sina grejer. Flyger packa upp sin vagn och sen lämna in väskan och ha kul.
  3. Flyga med Bee3 och hoppas att den kommer fram hel. Men det vågade jag inte. Det är en dyr vagn då vill jag ha den hel när jag kommer fram.

Därför körde vi på en hel annan alternativ. Vi köpte en hel ny vagn. Jag var sugen på att köpa en Babyzen yoyo barnvagn som kan bli så liten att den få plats i karbinen på planet. Den är också väldigt snygg. Nackdelen är den kostar ca 4000 kr. Det var vi inte villiga att lägga ut. Vi hade ju redan köpt en dyr barnvagn. Därför köpte vi en Beemoo travel light lux från Jollyroom. Den kostade 300 kr. Ful som bara den och väldigt stark rosa men var hur nöjd som helst under resan. Den ser klen ut men den klarade en hel del och blev avlång och lätt att ställa undan när vi gick till små restauranger.

2016-04-07 16.40.29
En nöjd Grumpy sitter och leker med något medan mor och far fota och leker vid sidan om.

Bärsele
Några jag pratade med på nätet och några vänner frågade varför jag inte bara tog med bärsele. Jag tog med min bärsele och bar Grumpy en hel del också. Men jag skulle inte resa utan barnvagn. Nej. Barnvagn på resa är mycket bra. Bra med avlasta. Hur skön och fin det än är att bära bärsele så är en vagn väldigt bra att ha med ändå. Bra med avlastning, lägga skötväskan, shoppingpåsar eller ett sovande barn. Visst det ser skönt och mysigt ut att sova på bärsele också men tror det kan vara skönt att lägga barnet i från sig. Blir ju även varm att bära runt hela tiden. Dessutom tror jag inte barn vill sitta hur många timmar som helst fast i en kropp. Beroende på ålder förstås. Grumpy är ju lite friare när hon satt i barnvagn. Hon kunde vrida kroppen lite mer. Hon kunde sitta och äta samtidigt. Hon kunde leka och pilla på barnvagnen och sen kunde hon ser sig omkring mer. Ibland när vi satt och åt på restaurang var det skönt att vi kunde lägga Grumpy i vagnen exempelvis när hon sov. Nej jag skulle inte resa utan barnvagn. Bärsele och barnvagn är något jag alltid reser med.

Bärsele är bra när Grumpy är grumpy.
Bärsele är bra när Grumpy är grumpy.

Hm barnvagn och bärsele är ju viktigast känns det som.Jag tog inte med några leksaker till Grumpy. Hon tröttade ändå så snabbt. Ingen mat hemifrån heller för jag lät henne äta det vi åt. Är maten för saltig då gav jag annat. Jag hade en ryggsäck som skötväska. I den har jag alltid 3-4 blöjor, våtservetter, desinfektionssprit, ombyteskläder till henne, en tjock tröja, nappflaska med vatten och bebissnack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *