Potträning – fas 3

Så kom jag till sista faset i boken Potträning på 3 dagar. Fas 3 innebär att öva och öva. Gå på längre utflykter etc. Jag läste boken och sen gjorde jag lite så som var bäst för oss. T.ex kunde jag inte hålla Grumpy halvnaken och hemma tills fas 1 funkar. Jag tog ut henne och kissade hon på sig så gjorde hon det. Hade många ombytte med mig. Så fas 1 och fas 2 gjorde jag samtidigt. Fas 3 smet in därimellan. Kan inte riktig skilja på faserna. Vi övar varje dag. Vi går ut och hon har varit på förskolan utan blöja. Boken föreslå att man inte ska introducera underkläder förrän efter 3-4 veckor senare. Men Grumpy har fått trosor då förskolan ville det. Eftersom Grumpy är så smal passar många byxor inte henne så bra. Hon tappar de utan blöja så trosor är nog bra för henne. 

Hon snittar just nu på en olycka per dag jämfört med hur det var i början. Sen hänger det lite på vem som ha henne. Eftersom det var jag som körde igång träningen så är jag mer uppmärksam på hennes signaler. Med mannen sker fler olyckor. Som exempelvis nu i helgen då mannen hade henne själv från morgon tills eftermiddag då jag vaknade. Ikväll hade hon en olycka när hon var med mannen medan jag städade. 

Grumpy säger inte till ordagrant ”kissa” hon visar det med kroppen. Hon hoppar och studsar och drar rumpan mot golvet. Hon kämpa med att hålla sig tills någon ta henne till toan. Sen kissa hon om inget sker. Så där behöver vi öva mer på. Att hon ska själv ta initiativ till att gå till pottan. 

Målet är iallafall att innan hon bli två ska hon vara torr om dagen och vi är på god väg vill jag tycka. Innan augusti ska hon även vara torr på natten. 

Min lilla flicka börja bli stor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *