Potträning – fas 1

Efter tips från bästis lånade jag hem boken Potträning på 3 dagar. Känner att det är dags att göra Grumpy blöjfri. Ville göra henne blöjfri redan när hon var runt ett men ja jag gav upp.

 Inledde således, enligt boken, den så kallade fas 1 igår där hon skulle få springa omkring naken nertill. Detta för att göra barnet kropps och pottmedveten. Men Grumpy förstå potta/toasits. Hon kan säga till när hon behöver bajsa och ibland även kissa. Denna fas är nog mer inriktad på helt nybörjare som kanske aldrig bajsat och kissat på potta förut. Hon sprang iallafall halvnaken och sa i början till när hon ville kissa. Så efter hennes sovtid ville hon ha byxor på sig. Då tänkte jag att hon kanske är mogen för fas 2. Där byxor introduceras och korta utomhus vistelse. Det gick bra i början. Inga kiss när hon var ute en timme. Men helt plötsligt då började det. Hon sa till i samma sekund som hon stod och kissade i byxorna. Det blev tre våta byxor igår. 

Projektet: Göra Grumpy blöjfri fortsätter idag! Två våta byxor innan elva! Hon är inte så morgonpigg. Säga till henne att sätta sig och kissa på morgon ger otroligt mycket motstånd. Men nej jag ska inte ge upp! Det ska funka! 


Gav henne nudelsoppa så det skulle var en del kiss att träna på. Tagit bort mattan. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *