Om nya vuxenpoäng

Så då har jag och mannen fått nya vuxenpoäng.  Jag kanske mer än han. Vi har köpt en lägenhet och blivit skuldsatta upp till halsen.  Jag som är ovan vid skulder känner att det är nåt jag måste nämna ihop med nyheten om att vi ha köpt lägenhet. Förutom ett csn lån har jag alltså ett till lån.  Det känns lite vuxen att ha skuld. Speciellt bostads skuld. 

Vilket fall som helst så äger vi en del i en bostadsrätt. Jag och han.  Om en månad flyttar vi från min älskade Älvsjö. Ja jag måste skriva min älskade Älvsjö. Av alla platser jag har bott på så har detta varit den bästa lägenheten. Det är ett bra och perfekt läge. Kan åka hem oavsett vilket södergående tåg jag än ta.  Bra tid till jobbet. Nära stationen. Nybygge dessutom så ingen ha bott ha förutom vi. Men det är dyrt. Ack vad dyrt. Även om vi köper är det dyrt här. Så då lämna vi.  Förhoppningsvis bli lägenheten vi köpt den sista bostaden i Stockholm innan vi flytta ner till min älskade Skåne och Malmö. 

Nya lägenheten är fin. Jag kan se mig själv bo där och sitta ute på uteplatsen och dricka te och servera middag på sköna sommarkvällar. Nära vatten och skogen. Lugnt område. Älvsjö är lite stökig ibland. Vi ha haft både knark och skjutningar på området. Knark intag och handel sker i torget och skjutning  på andra sidan gatan. 

Jag har blandade känslor. Både upprymd och rädd över att vi ha tagit för hastiga beslut. Allt gick så fort. Vi har pratat länge om att flytta för lägenheten kostar en hel del. Men nu när det är verklig så bli jag rädd och orolig. Tänk om jag avskyr stället. Vi bor i nybygge o nu ska vi flytta in i en lägenhet från 70 talet. Tänk om det finns silverfiskar där. Från 9 min till jobbet kommer det att ta mig 30 min med buss till jobbet. Det är rätt långt. Nej jag måste sluta tänka så. Kommer säkert att bli jättebra.  

Firade köpet med middag på en italiensk restaurang jag gillar. Eller jag gillar deras bröd och deras pasta rätt med hummersås räkor och saffran. Så gott. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *