Om dagarna som har passerat

Vintervädret kom till slut till Stockholm. Snöfall med starka vindar och minusgrader och hela det paketet. Snön höll sig ett par dagar sen blev det en plusgrad och det blev blöt och slaskigt. Sen blev det minus igen och det frös och det blev halt. Och så föll snön igen. Till helgen skulle det tydligen bli minus tjugo!!! Herre mitt huvud. Jag kommer att barrikadera mig hemma i helg. 

Dagarna är sig lik varandra här i huset. Brorsan är här på besök. Han är här på praktik och ska vara här i tre veckor. Kom i fredags förra veckan. Vad ska man säga. Det är inte en extra barnvakt jag har fått iallafall. Han leker med henne en liten stund sen tröttna han och försvinner in i rummet och stänger dörren. Kände hur min ilska steg lite under middagstiden. Höll på att mata Grumpy samtidigt kokade jag vatten för pasta och efter pastan stekte jag lax medan han låg i rummet. Grumpy pratade högljutt, pastan låg i kastrullen och väntade på att bli uthälld medan laxen stektes. Vände mig om och så har Grumpy tagit tallriken och smetat in sig med min hemgjorda spagetti köttfärsmos. Hela tiden befann han sig i sitt rum. Kände för att skrika men vill ju inte bli en sån mamma som skriker och bli arg. Men sa åt honom. Visst kan jag klara det själv men lite hjälp skada aldrig speciellt när det är till honom jag laga maten. Han lever i sin egen lilla värld. Hade hoppas att han skulle komma ut lite från den här i Stockholm men tyvärr. Han har blivit van vid att få mycket serverat av min mamma. Biter igen ta lite i taget. Har två veckor på mig att arbeta på honom. 

Öppna förskolan öppnades i veckan. Gick dit och träffade min mammagrupp. Tyvärr har jag inte mycket att säga till dem. Vi klickar inte jättebra. Kan höra de säga det om mig. ”Den där Yen. Hon är snäll men det är något. Kan inte riktig prata med henne.” Har kommit över det. Men finns två i gruppen som jag kan prata med en liten stund utan den här jahäpp vad nu… Tur att jag har Grumpy som min isbrytare och som alltid kan rädda mig när det blir konstig. Dock hade en av dem en annan vän med sig och de var inne i sitt. Livet som konstig mamma fortsätter imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *