Om andra och tredje dagen

Så inskolningen fortsätter. Efter första inskolningsdagen kom jag hem med en hemsk huvudvärk. Men andra dagen och tredje dagen kom jag hem utan huvudvärk.

Igår när vi kom fram till förskolan var hela förskolan ute. De stora barnen skulle sen göra något projekt och en annan grupp skulle till nån lekplats. De små fick leka vidare på gården. Grumpy trivdes på gården. Hon trivs så länge hon få gräva i sand och det finns vatten. Efter 30 min ute var det dags att gå in. Runt 11 tiden åt de lunch och det var nästan en timme tills dess. Så ungarna fördrev tiden med leka. För de gick tiden nog snabbt. Själv kände jag hur långt det var till 11. Jag kände mig trött och hungrig. Försökte få Grumpy leka med andra men barn i den åldern leker inte med varandra. De leker bredvid varandra med varsin leksak. Vilket hon typ gjorde. Fast ändå väldigt nära mig.

2016-10-26-09-55-12

2016-10-26-09-56-42

Ungarna fyllde en stor balja med sand.

Vid lunch åt hon nästan ingenting. Det var inte hennes mat. Tonfisk gryta med potatismos. Sen lite bönor, ärtor, majs och kålsallad bredvid. Fanns nästan ingen tonfisk i grytan. De stora bitarna jag fick upp gav jag till Grumpy då hon inte gillade äta potatismos. Efter maten var det sovstund. Det gick bättre att natta henne andra dagen. Hon somnade men oturlig nog så vaknade ett av barnen och började gråta. Hon väcktes och blev grinig. Slutade med att vi gick hem under mellanmålen.

Idag var sista dagen där jag fick vara med. Allt gick mycket bättre för Grumpy idag. Hon lekte själv och vandrade runt. Tror det skulle funka för Grumpy i en förskola även fast jag inte är så förtjust i det. Men grejen är att jag inte är förtjust i förskolan. Så mycket fel och konstigheter så det inte är sant.

2016-10-27-08-58-52

En mycket mycket trött Grumpy på morgonen.

2016-10-27-09-01-21

Försökte väcka henne men kunde bära upp henne och hon sträckte och krympte ihop sig som en bebis. Så himla söt.

Idag på morgonen vid lämning var hela förskolan ute. Men när jag kom fram och skulle ta ner Grumpy från vagnen och ta på henne byxor sa de att alla skulle in för de hade varit ute ett tag nu. Jag tog då vagnen med Grumpy och ställde det på barnvagnsparkeringen som låg längre ner på gården. När jag ställt vagnen och går med Grumpy i handen mot avdelningen ser jag en liten flicka. Alla hade gått in och det var bara en liten flicka kvar på gården. De hade glömt stackars flickan på gården. Hon stod där och bara tittade på mig. Jag försökte säga till henne att alla har gått in men hon rörde sig inte. Så jag knackade på dörren till stora barns avdelningen och säger till någon där. Fick som fråga, slängt mot mig när jag säger att de ha glömt ett barn, Vem?! Visade sig att det var en annan avdelning så jag sa till en på den avdelningen flickan gick på. Vet inte riktig hur jag ska tolka detta. Räknar de inte sina barn innan de gå in? Grumpy som är liten och smal och tystlåten skulle lätt kunna sitta på marken bakom en buske utan att höras och synas. Vilket denna lilla flicka gjorde. Tänk om det inte var jag som såg henne.

Nej som sagt blandande känslor. Jag ringde chefen efteråt och sa detta. Jag vet inte riktig hur jag ska göra nu med Grumpy. Förhoppningsvis så byter vi förskola snart.

2016-10-27-14-38-24

En väldigt väldigt glad Grumpy på vägen hem. Hon hade varit inne hela dagen. Ville inte sitta vagn utan ville gå. det tog henne nästan 30 min att gå hem från en annars 5 min promenadsträcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *