Nyårsdagen

och så har ett år gått. Ett nytt start och ett nytt år nu. 1 januari 2016 måste vara den segaste dagen på året. Jag vaknade tidigt och åt frukost ensam. Sambon väcktes av sin mamma som ville ha skjuts till jobbet. Han väckte Grumpy och så började årets första dag.

Backa lite till årets sista dag. Nyårsafton gjorde jag detta: 2015-12-31 17.42.01

Lite nytt barnmatspuré att frysa in. Denna gång gjorde jag:
Sötpotatis och majs
Sötpotatis och kyckling
Tyckte det var goda både två. Även Grumpy tyckte om det. Kokade sötpotatis och mot slutet slängde jag även in majsen. Tog upp lite sötpotatis och slängde i kokt kycklingfilé och mixade. Tog lite av sötpotatisspaden för mjukare konsistens. Hällde i lite smör och rapsolja. Lite fryste jag in och lite lade jag i burkar i kylen för att äta under nyårshelgen. Så under nyårsmiddagen åt Grumpy sötpotatis med kyckling och lite majs.

Jag och sambon vi åt detta:
2015-12-31 18.20.202015-12-31 18.21.29Ingen orkade stå och laga lyxig trerättersmiddag. Sambon har länge pratat om att prova kungskrabba. Så vi köpte kungskrabba samma dag. 151 kr för två klor. Kilopriset låg på 490kr. Sambon blev inte så imponerad av smaken. Men nu har han fått prova det. Någon gång ska vi åka till Thailand och äta kungskrabba på restaurang sa vi och se om det är mer wow då. Det var vår middag det. Sen resten av kvällen väntade vi bara på tolvslaget som två pensionärer. Ingen fest, inget alkohol eller några speciella nyårslöfte. Grumpy vaknade precis innan tolvslaget så hon fick se fyrverkeri sen gick vi och lade oss. Jag och Grumpy iallafall.

Tillbaka till nyårsdagen.
2016-01-01 15.24.53Grumpy stökade i sängen och lekte med sitt bokstavståg som hon fick i julklapp medan sambon bestämde sig för att ta en tupplur. Jag satt bredvid och sms chattade med lite olika människor.

2016-01-01 19.48.18

Till middag åt vi spagetti carbonara med färsk pasta. Blev lite sugen på att köpa en pasta maskin så jag alltid kunde äta färsk pasta. Grumpy åt sötpotatis med kyckling. Därefter gjorde jag en mycket god puré till henne. Katrinplommon med päronpuré. Hon är lite förstoppad så bra med lite katrinplommon. Denna tyckte hon om. Brukade köpa katrinplommonpuré i burk men har slutat. Så kvällen innan lade jag några katrinplommon i blöt och sen i med ett skalad päron i mixern. Ut kom en god puré som förhoppningsvis får igång magen. Just ja. Jag har börjat pott-träna henne. Varje morgon bajsa hon i potta. Kommer att bli som sin kära gudmor.
2016-01-01 19.45.36Medan jag och Sambon åt fick hon lek/äta ett halv kokt ägg. Lite BLW över det hela för att hon ska lära sig hur mat känns och själv föra till munnen. 2016-01-01 19.58.13Det mesta hamnade tyvärr på golvet och stolen och under sambons skor. Det var länge sen jag hade ett fint och matfri golv. Om det inte är Grumpy som har stökat ner så är det lilla kusin.

Så har första dagen på året varit.
God fortsättning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *