Nyårsafton middag

Den viktigaste måltiden under nyår är nyårsafton middagen. Den som inträffade ikväll. Alla åker hem till sina nära och kära och äter.  Därför jag och Grumpy är här.  Vara med familjen.
Jag och hon började först med lunch på Laziza med käraste syster och hennes man. Grumpy var inte lika snäll denna gång som hon var sist då jag var där med barndomsvännerna. Hon gnällig och Grumpy. Inte glad och lekfull som hon annars bruka.

image

Önskar jag och kära syster hade mer tid ihop men även hon skulle hem och äta middag. Men mer tid för övrigt. Saknar den tiden då vi sågs ofta. Undrar om den tiden någonsin kommer tillbaka.

Åkte hem igen med en skrikig bebis.
Väl hemma var det strax dags för den stora middagen. Vi bestämde i år för att köra vegetarisk. Min andra bror var okej med det. Var bara min yngsta som är en riktig köttätare som inte gillade idén.
Mamma hade köpt massa vegetarisk kött och det blev en vegetarisk Hotpot. Soppan hade hon kokat med massa rotfrukter fikon och ingefära. Det var riktig sött och värmande. 

image

image

Min bror tjuvstartade lite innan allt kom upp. Massa grönskar. Nudlar och tofu. Älskar tofu. Ingen reaktion idag. Yes.

image

Grumpy åt lite av allt jag åt. Hon blev så himla grinig mot slutet.

image

Det är tydligen jättejobbigt att vara bebis. Suck säger hon. 
Jag åt så mycket att magen är helt uppsvullen och gasig. Gå omkring och små fiser hela tiden. 
Nu vänta mamma på tolvslaget så hon kan sätta fram den söta soppan till gudarna.  Jag är sugen på den soppan/desserten. Så jag vänta med henne. 

Första nyårsafton med Grumpy. Jag hade en dålig tanke idag. Jag kände lite att jag inte gillade min bebis. Fick så dålig samvete över den tanken. Men måste vara fler mammor än jag som bara känner fy vad jobbigt. Varför är alla andra bebisar så snälla men min är så jobbig. Varför väljer hon att vara en pain in the as idag?
Men hon är söt hon är snäll och hon är mitt allt. Det är nog mer fel på mig än det är på henne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *