Min vikt

Den har skenat iväg helt sen förlossningen. Först förlorade jag nästan tio kilo två månader efter förlossningen. Hade tre kilo kvar till original vikten. Men sen hände något. Jag började äta och äta. Sen en dag stod jag där och var hela sju kilo från vikten innan graviditeten. 

Hur kunde jag låta det hända? Jag var så nöjd med min kropp ett tag. Efter att varit mullig under gymnasiet och tidigt vuxen åldern fick jag en siffra jag var nöjd med. Kanske inte då. För då var jag aldrig nöjd. Men nu, nu vill jag väga som jag vägde då. 

Jag vill försöka låta bli socker men så svårt. Jag är en riktig gottegris. Jag älskar älskar choklad. Älskar gräddbakelser, älskar chips, älskar glass, åh pasta och vitt bröd och nudlar. Allt detta älskar älskar jag. 

Jag hatar hatar träning. För jag hatar att lukta svett. Jag vill inte bli blöt av svett. Jag hatar att gå till gymmet och står där bland maskinerna som jag inte förstå mig på. Jag hatar träna själv. Men träna jag ihop med någon blir det inte effektiv träning. Jag hatar gruppträning för jag kan inte låta bli att jämföra min kropp med alla andras. Jag är dessutom så klumpig och har ingen koordinationsskänsla att det hela bli jobbigt att hänga med. 

Jag vill bli smal igen. Jag hatar min kropp. Hatar mitt utseende. Hatar mig. Jag och mannen i London för kanske sju år sedan? Gud vad jag såg bra ut.

Detta är jag på min födelsedag förra månaden. 

One thought on “Min vikt

  1. Gör ont i hjärtat när du skriver så meinu. Du är så mycket mer än din vikt. Och du är såååå otroligt vacker. Önskar att du såg det också. Din kropp är underbar. Du har burit ett barn och fött det! Det är helt fantastiskt. Var inte så hård mot dig själv. Man är aldrig nöjd med sig själv så det är bara att börja acceptera den man är och om man verkligen är missnöjd sätta upp ordentliga delmål och jobba mot dem. Allt går om man vill. Men frågan är om du ändå kommer att vara nöjd när du nått din målvikt. Du var ju inte det för sju år sedan. Jag skulle säga var glad och ät godsaker men med måtta! Älskar dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *