Mera snor och brändskador

Igår läste jag klart en bok som jag hittade när jag först anlände till ön. Jag kände därefter hur rastlöstheten sköljde över mig. Sol och badstränder är inte min grej. Jag blir väldigt lätt uttråkad av att bara ligga och sola. Även fast det är extremt vackert här i El Nido. Fick lite panik när jag insåg att jag och S kommer att vara en hel vecka i El Nido. Sist jag var på en sol badställe var i Split för tre år sedan. Där tröttnade vi rätt snabbt på värmen och det slutade med bio istället för stranden. Men El Nido är så liten…
Jo men paniken och rastlöstheten dämpade sig lite efter att vi bokade in oss på en guidade båttur runt fem olika öar.
Sen på vägen ut för middag hittade jag hotellets bokhylla med böcker som andra lämnat kvar och där fann jag några svenska böcker. Denna fanns bland dem:

image

Har sagt att jag borde läsa dem så nu har jag ingen ursäkt. Den ska läsas ut.

På kvällen stack vi till en restaurang som låg mittemot vår fd hotell. Vi lade en kväll märke till ett gäng med människor stå utanför och hängde. Nyfikna som jag och S var gick vi och såg vad som stod på. Det visade sig att de köade för bord till en italiensk restaurang som hade pizza och pasta. Vi bestämde oss för stället. Måste säga att det är bästa restaurangen i El Nido.

image

Jag och S tog pasta. Var lite skeptisk men den var god. Ingen asiatisk version utan smakade som den skulle gjort i en västländsk restaurang. Både S och jag blev så nöjda att vi gick tillbaka dit idag och åt en annan pasta rätt. (Orkade inte med pizza.)

image

Mycket smak. Mycket gott. Tror faktisk vi kommer att gå dit igen en tredje gång. Vi har sagt att vi måste testa deras pizza. Verka vara populärast.
Priset jämfört med andra Filippinska restaurang runt omkring är lite högre. Men jämfört med Sverige är det mycket billigt. Vår middag gick på under 100 kr tillsammans. Pizza är dyrare men jämfört med Sverige är det billigt.
Tillbaks till rubriken. Jag är lite mer förkyld idag och utöver brännan jag fick igår har jag även blivit bränd vid fotankan och nedre delen av ryggen.
S är helt röd om ryggen och benen. Hon måste ta smärtstillande, så ont gör det när hon ligger på rygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *