Manila

Vad ska jag säga om Manila? Första intryck av Manila. Förfallet. Andra intrycket: förfallet. Vi bor nära manila bay. Trodde det skulle vara mycket vackert men luktar mest avlopp. Enligt hotell beskrivning bor vi i hjärtat av Manila men Manila har inte gett mig någon riktig storstads känsla på det sättet. Det ser mest ut som en stor förort med massa människor, bilar och jeepne som kör omkring. Jeepne är deras variant av bussar. Det är små bilar där man sitter mittemot varandra. Ingen chans till att stå. Får plats med kanske 10 personer. Om man inte sitter i knät på varandra eller hur de nu sitter.

Idag har vi inte kunnat sova. Jag vaknade tolv och har varit uppe sen dess. Vi ville se soluppgång och gick ut vid sex tiden. Fast vi stod på fel plats.
Vi letade sedan efter vår buss som skulle ta oss till annan stad. Träffade en från Österrike som anlände till manila idag och tänkte ge sig av idag. Sa att det inte finns någonting att se eller göra här. Vi känner efter en halv dag att vi staden inte ha mycket att erbjuda oss. Vi hann gå runt i Chinatown, inte mycket där inte. Vi såg lite frukt grönsaks marknader.
Människor är väldigt trevliga. Alla hälsa. Men Kan vara för att min resekompis är vit som snö, och ett huvud längre än de flesta. De stirrar på oss, visslar, vinkar, skriker god morgon, och ler mot oss.
Nu är jag trött. Inte fått mycket sömn idag. Jag längtar bort från Manila. Imorgon tar vi natt buss till Banaue. Har en hel dag till här i stan. Vad ska vi göra?

image

I Chinatown hittade vi en liten restaurang. Skulle förmodligen inte in dit om inte Lonelyplanet tipsade dem. Restaurangen gör sina egna ägg nudlar. Tog en biff nudelsoppa. Älskar nudlar. Nudlar okej men soppan var söt och jag har lite svårt för alltför sött mat.

image

Bor på tionde våningen. Detta är utsikten från våran våning. Men inte från vårt rum. Från vårt rumsfönster ser vi bara in i ett förfallet hus. Mobil kameran är inte så bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *