Måndagar

Måndagar när man är mammaledigt är som vilken dag som helst. Förut avskydde jag måndagar speciellt om jag jobbade. Måndagar inom slutenvården är oftast så stökiga tycker jag. På helgen står allting still. Inga undersökningar eller ”riktiga” ronder. De vanliga läkarna är hemma och njuter av helgen och så är det någon stackare som är jour och inte riktig känner patienterna. Sen kommer måndag och allting körs igång igen. Det blir undersökningar, operationer, inskrivning, utskrivning, prover, allting händer på måndagar. Men nu betyder måndag bara att helgen är slut. Jag börjar min vardag igen. Vaknar med Grumpy, leka med Grumpy, laga mat, städa och göra annat så att dagen känns meningsfullt. Alla vardagar är den andra lik alltså finns ingen måndag.

Denna måndag innebar återbesök hos käraste psykologen. Inte många gånger kvar sen släpper dem mig fri. Fri att gå vidare med allt jag har i bagaget och fortsätta leva vidare. Med mig ska jag ha verktyg att hantera mig själv på ett bättre sätt än vad jag gjort tidigare. Hur det ska gå får vi se. Jag träffar henne inte lika ofta som förut. Ännu har jag inte gått under. Verktygen finns där, felet likaså men tekniken behöver förfinas och sen är det viljan som hindrar mig från att fungera så som jag vill fungera. Jag vill fungera men jag vill inte fungera för det är så mycket lättare att inte fungera.

Dagens samtalsämne var åsikter och vänner runt om mig.

Dagen slutade med en tripp till Big baby med svägerskan och Grumpys kusin. Trodde Grumpy skulle vara trött och somna innan åtta. Det gjorde hon inte. Hon pratade och skrattade till klockan tio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *