Lite mer om New York

Vilken dag. Vilken dag. Vi har gått och gått. Inte mycket vila här inte. Dagen började med ett besök till Ground Zero och 9/11 memorial utställning. Komma in till Ground Zero var svårt. Många moment. Först ta biljett, sen skannas den, sen gå igenom säkerhets kontroll som liknar flygplats kontroll. Sen skannas biljett igen sen få ett streck på biljetten, sen någon som kollar strecket, sen är man inne.

Väl inne finns två stora hål med rinnande vatten där tvillingtornen funnits.
image

image

Med tanke på vad man vet om platsen var det för mig en sorgsen
plats. Begravningsplats. Därför tyckte jag det såg så konstigt ut när folk skrattade och tog bilder. Men men..

Dagen fortsatte med en gratis färja där vi såg frihetsgudinnan. Blev inte så imponerad.

image

Många New York bo verka alltid springa omkring och äta något. En pizza slice eller nåt. Så vi bestämde oss för att göra likadant. Vi åt varsin pizza slice samtidigt som vi gick förbi Wall Street.

image

Därefter gick vi över Brooklyn bridge. Riktig fin var den. Mysigt dessutom. Inte som Manhattan bridge som vi även gick över. Men går man över Manhattan bridge kommer man till Chinatown. Måste säga att New Yorks Chinatown slår Paris Chinatown. Väl där fick jag V att testa Vietnamesisk mat. Vi tog varsin Pho som han förvånade nog tyckte mycket om. Han gav servitrisen beröm och mer dricks än väntat.  För mig var det inte värsta wow. Jag älskar Pho och har vissa förväntningar på pho. Mätt blev jag i alla fall. Chinatown var så stort att det faktiskt skulle behöva ett par dagar att utforska och testa allt. Vi hittade även till Little italy som låg precis mitt i Chinatown. Den var Pytteliten…

image

All promenad har gett V en blåsa i tån.

image

image

Kvällen avslutades med en tur till Times Square där vi satte oss vid den röda trappan och tittade på alla skärmar, ljus och människor. Helt plötsligt såg vi hur folk hoppade och viftade och tänkte vad gör dem. Då märkte vi att de kom med på en stor tvskärm så vi gick från trappan och joinade alla hoppande viftande människorna för att också komma med. Ser ni oss?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *