Kanelbullensdag

4 oktober kan man finna lyckan i form av kanelbullar på Pressbyrån. (Står på deras reklamblad finn lyckan i kanelbullen.)  Willys säljer också nygräddade kanelbullar och det gör även Coop. Det är kanelbullensdag och alla instagrammar en kanelbullebild.

Förut älskade jag kanelbullar, när jag kunde välja vad jag än ville ha från konditorn så valde jag oftast kanelbulle (eller wienerbröd), men någonstans runt 20 års åldern tappade jag intresset för kanelbullen. Den är bara god de 15 första minuterna när de precis har kommit ut från ugnen.

I år hamnade dagen precis på en söndag. Då Monkeyboy och jag försöker vara nyttiga köpte vi inga kanelbullar. Jag fick för mig att göra nyttiga kanelbullar istället. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte bara köpte 3 för 20 kr nere på Coop. Det blev 21 stycken fula, smaklösa kanelbullar. De smakar som bröd. Bakade de med dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl och brödsirap istället för socker. Inga pärlsocker inget margarin. Bröd helt enkelt med kanelsmak. De duger den första kvarten sen vet jag inte vad jag ska göra åt resterande av bullarna.

2015-10-04 19.27.46

Fula nyttiga smaklösa bullar med lite kanel i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *