Juni

Jag har varit dåligt på skriva och uppdatera bloggen. Ibland skriver jag men så posta jag inte upp. Tänker jag skriver ju egentligen för min egen skull. Så om den bli postad eller inte är väl egentligen inte viktig. Men då hittar jag förstås inte det jag vill läsa och minnas om. 

Juni månad är iallafall förbi nu. Det har varit juli i två timmar nu. Det har varit en konstig månad vädermässigt. Ibland är det sommar men sen helt plötsligt känns det mer som det är höst. Jag har då inget emot det för jag klarar inte av extrem värmen och jag är så dåligt med att smörja solkräm och ha hatt på mig. 

Vissa juni helger har varit laddad med aktivitet och sen så har jag även haft långa tråkiga dagar och nätter. Både hemma och på jobbet. Jag har nu bara fyra arbetspass kvar till semester vilket jag ser väldigt framemot. Det kommer att bli härligt med fem veckor utan att behöva jobba och vända på dygnet! 

Lite bilder från juni månad

Juni månad började med ”Smaka på Sthlm” event inne i Kungsträdgården. Jag åt mer än jag fotade. Dyrt var det men gott. Åt en riktig god malaysisk nudelsoppa som var stark och smakade lite som vietnamesisk curry soppa. Sötpotatis är min favorit rotfrukt! 

Vi passade på och cyklade en hel del i början när det var väldigt fint väder nästan hela tiden. En dag var vi ute med cykeln redan klockan nio på morgonen. Det är fint här i närområden med hästar och broar och svanar.

Sveriges nationaldag firades ihop med dessa två killar. Min man och min svåger. Gjorde inte mycket. Jag var mest trött och hängig. 

Vissa dagar regnades bort men det finns som sagt inga dåliga väder bara dåliga kläder och skor! Hon vägrade ha stövlar men men hon lärde sig sin läxa. Nu tar hon gärna stövlarna.

Firade glada och fina Ls födelsedag med goda tårtor från min favorit konditori. Och så massa mat jag glömde fota. 

Det blev även en playdate med gamla kompisar från mamma gruppen. Träffades inne i skogen och ungarna klättrade och plockade pinnar och stenar. 

Blev introducerad till en restaurang som heter Ai ramen. Men var inte så förtjust. Nudlarna var bra med soppan var inte lika bra. 

Grumpy tog första doppet i en parkbassäng. Kallt som bara den. 

Vi började med att ta kvällspromenaden även när jag jobba. Så går vi en runda och låter Grumpy springa sig trött. Lättare att lägga henne sen.

Jag ätit mycket ute! Fast jag försöker spara pengar till vinter! 

Vi träffade en ilsken svan! Ibland tar vi och matar ankor och ilskna svanen på våra promenader. 

Ibland är jag lat och orkar inte gå ut. Häromdagen blåste jag upp bassängen och lät Grumpy bada på altanen.

Igår åt jag två glassar! Eller mer en och en halv! Första glassen en Magnum som jag designade med olika topping och val av choklad. Den andra var en kiwi sorbet från Stikki Nikki som var väldigt vidrigt. Den lämnade en eftersmak i form av bortdomning av gommen och klibbig mun. 

På kvällspromenaden ville Grumpy cykla trehjuling så vi kom bara till parkeringen utanför oss. Hon kan inte styra den och vi kan inte styra den från pinnen. Alltså kom vi ingenvart. Men hon hittade en halvtrasig dockvagn på gården som hon insisterade på att ta hem. Efter många nej och förhandlingar fick vagnen tillslut stanna i trapphuset. 


Juni månad slutade en tråkig fredag med kraftiga vindar och regn. En grinig liten Grumpy ville inte sova. När jag äntligen fick henne till sovrummet insisterade hon på att byta kläder. Valde denna outfit som hon stolt dansade runt i. Slutade med att hon somnade med klänningen på. Man väljer sina strider! Nu kommer iallafall klänningen till användning igen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *