Julveckan 2016

Det har varit en rätt rutten vecka. Veckan började rätt lugn. Inga efterskalv från kräksjukan. Det var bara att vänta 48 timmar innan vi vågade blanda oss bland människor igen. Men efter 48 timmar började istället årets sista förkylning. Snor rann och grinig bebis. Ta hand om ett litet barn är en sak men att ta hand om ett förkyld barn är en helt annan sak. Det är som att ha hand om en Gremlins. Omöjliga, envisa griniga snoriga Gremlins. Fast ibland kunde hon faktiskt vara väldigt väldigt söt och kul.vi fick blommor från banken som önskar oss lycka till med lägenheten. Det behövdes.

Dagen innan julafton åkte vi in till stan och gick till NK för att träffa jultomten. Hon var rädd men hon satt ändå i knän men efter tre bilder tog jag henne därifrån. Ville inte göra henne alltför skräckslagen. Bytte julklapp med L och så åkte vi hem igen. Stan var full med sista minuten julklapps shoppare och ingen plats att hänga på. julafton började bra men slutade dåligt. Grumpy fick slita upp sina klappar. En sjungande bok fick hon av L och lite lekdeg och sand av pappa och en leksakshäst av mig. Hon gillade hästen tills hon fick boken framåt kvällen var lekdeg bäst. Men fick ta bort det från henne för hon började äta det. Det blev en lugn julfirande hemma hos svåger med mycket kött och lite streetfighter. Helt okej julafton. Gillar såna bättre än dem där med 20 kineser som skriker för att göra sig hörda och buffé mat där alla tar en tallrik och sätter sig där det finns plats. 
Natten till söndag, juldagen, fick Grumpy feber. Hon har varit lagom hängig och grinig. Jag har glott på ena julfilmen efter andra. Har denna helg hunnit se Kalle Anka, Miraklet i New York, dragonheart, Frost, Pirates of the caribbean och halva ghostbusters. 

Detta skulle kunnat vara perfekta julen om inte 1. Jag och Grumpy hade blivit förkylda 2. Om mannen inte hade drivit mig galen, 3. Om jag inte haft den där ångestkänslan inom mig. 4. Haft en oberört längtan att komma bort från Sthlm och människorna här. 

Får väl hoppas att nästa helg bli bättre. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *