Julafton

Julafton kom tillslut. Vaknade på julafton och öppnade några paket. De flesta var ändå till Grumpy men kul är det att slita upp det fina pappret och bandet och se vad som finns inuti det vackra inslaget. Jag är en sån som bryr mig mer om det yttre än den inre. Jag vill bara öppna presenten. Sen har jag slutat bli så wow över det jag få. Grumpy fick allt möjligt. Kläder, skor, nallar, nappar, böcker, och andra leksaker. Vi har fullt med saker nu som jag inte ha en blekaste aning vad jag ska göra åt. Spara till nästa barn.

2015-12-24 09.59.12

Granen full med klappar och fler tillkom senare när faster dök upp för att lämna några. Lite för mycket tycker jag. jag köpte två klappar till henne. En gunghäst i trä och två pekböcker som jag fyndade. Men det kommer väl bli en grej. Julen är barnens högtid. Det ska öppna klappar och sen är det klart.

Mor och lillebror hämtades vid lunch. Sen satte jag igång med att laga mat då jag verkligen ville ge mor och bror en julfirande. Kalle Anka och hans vänners jul hade jag i bakgrunden. Såg lite i början men sen tröttade jag och stängde mentalt av allt ljud förutom Grumpys jollrande.

2015-12-24 17.55.12

Jag kom på först efteråt när Grumpy låg vid mina bröst att jag ville ta en bild. Fick be sambon fixa ett till mig.
På mitt julbord fanns:
Kokt potatis
Senap och tomatsill. Senapsill gick åt men tomatsill vill ingen ha. Men ingen gillar sill.
Rödbetssallad
Ribs med en helt okej marinad. Marinerade kvällen innan så det skulle vara mycket smak och det var det.
Köttbullar som är blandad och kryddad av mig. Killarna rullade och stekte den medan jag gjorde min egen majonnäs.
Coleslaw till ribs som blev väldigt uppskattad. Den var inte riktig den vanliga coleslaw. Hittade ett recept i nån tidning från Coop med äpple, kål och råröda lingon. När jag hade gjort allt kom jag på att jag inte hade majonnäs och inte hade yoghurt. Då sa sambon, men gör din egen. Det är ju bara äggula och olja. Så egen majonnäs och creme fraiche istället för yoghurt.
Sen hade jag grillat en rostbiff men vet inte vad jag gjorde för fel. Färgen såg bra ut men köttet var så seg. Ingen ville ha.
Till efterrätt hade jag gjort en ananaspaj med saffranssmak. Vi var så mätta att vi inte orkade äta den förrän nästa dag.

Gick sedan över till sambons morbror för att säga hej. Lång historia kort. Satt där ca 1 timme sen gick vi. Grumpy var så trött av allt ståhej.

2015-12-24 21.28.27

Samma sak här. Kom på först efteråt att jag skulle ta en bild. I suck at this.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *