Jobba natt

Är inte riktig min grej. Jag kan inte sova på dagen. Jag kan känna hur tunga mina ögonlock är men ändå så vill de inte riktig samarbeta med hjärnan. Jag ligger där och bara invänta sömnen. Sen ger jag upp. Mest kanske för att jag måste hämta Grumpy från dagis. 

Första natten var för övrigt väldigt lugnt. Inget hände. Mesta av tiden spenderades med att sitta i personalrummet och pratade skit. 

Klockan fem började förberedelserna för blodtagning. Koppla av maskin och lite annat. Men helt plötsligt vakna alla patienterna och alla vill ha hjälp med att vända på sig. Nån häller ut juice på golvet. Nån vill på toaletten. Och tiden springer iväg. Strax innan sju droppar dagpersonalen in och så är det dags att avsluta. 

Med tunga ögon och ben sätter jag mig och vänta på bussen hem. Jag är rädd att somna på bussen för tänk tänk om jag missar min hållplats. 

Jag missar inte min hållplats och kommer hem innan Grumpy hinner gå till förskolan. Jag tar en dusch och lägger mig. Det tar inte lång tid innan jag somna… men efter två timmar vaknar jag igen. 

Nej jobba natt är inte riktig min grej. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *