Jag läser och lyssnar…

…För glatta livet. Glömt liksom hur mycket jag älskar att läsa. Avvecklar den ena berättelsen efter den andra. En förändring i min läsande är att jag inte bara läser i pappersform. Jag har börjat uppskatta det tekniska också. Har fastnat för ljudböcker. Ibland funkar det rätt bra för mig. Som t.ex vid nattning av Grumpy och vid min egen insomning. Detta gör att jag ibland kör två-tre titlar vid sidan om. Jag har även börjat gilla att lyssna på samhällsböcker. En bok som jag länge ha sagt att jag ska läsa är ”Flickan och skulden: en bok om samhälletssyn på våldtäckt”. Nu har jag äntligen tagit tag i det och läst den. En visserligen gammal bok en lika aktuellt idag som då den skrevs. Jag kände sån ilska gentemot männen, polisen och rättsystemet. Ilska och rädsla. Hur ska jag skydda Grumpy när hon blir äldre? Våldtäkt siffrorna ökar men de fall som faktiskt leder till åtal och fängelse är mycket få. Förövaren får ett kort fängelsestraff medan offret får leva resten av livet med det. 

Nu läser jag ”Under det rosa täcket” andra samhällsboken som jag velat läsa länge. Vem vet kanske jag bli klokare till nästa år. 

Ska göra en sammanställning av böcker jag läst i december när månaden är slut. Nu har jag läst åtta böcker denna månad. Varav två var barnböcker. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *