Jag älskar Taipei

Jag har drömt om att åka hit. Verkligen längtat till Taiwan och till Taipei. Nu är jag här. S sa till mig inte ha för höga förväntningar för att inte sen bli alltför besviken om det inte var så jag hade tänkt mig. Men Taipei är som jag hade förväntat mig och lite till. Jag vill vara här längre.
God mat och snygga killar att tittar på är fan livet.

Killar:
Jag älskar titta på människor. Snygga och fula människor. Hur blev de så snygga och hur blev de så fula? Här vandrar det snygga killar överallt. Hur blev de så snygga?
S skrattar roande åt mig och mina lysande ögon och säger att Pervot i mig har vaknat. De är snygga men förmodligen alldeles för ung för mig. Filippinska killar var mer åt söta hållet.

Maten:
Jo och maten. Mat finns i varje hörna. Små restauranger, gatumat. Efter en diarré dag och en tuff resedag har min aptit inte kommit tillbaka men den är på väg. Jag börjat äta mer och mer nu. Så det är skönt. Nu slipper jag dessutom den söta filippinska maten. När det finns så mycket att äta ja då vet jag inte vad jag vill äta.

Shopping:
Vi har shoppat idag. Om något jag är lite ledsen över är att priserna här är dyrare än priserna i Kina. Dyrare än Filippinerna med. Vi har sprungit både marknad och butiker och räknat fram att priset här inte skiljer sig mycket från priset i Sverige när det gäller kläder.
Krimskrams är billiga. Inte lika billigt som Filippinerna men billigt. Storlek finns dessutom. Inte som Kina där jag måste ha xxxl på mina kläder. Men veta sin midjemått är bra vid köp av byxor.

Människor:
Så trevliga och söta. De har en väldigt söt talsätt. Lägger till mycket söta ljud efter sina meningar. De älskar Korea. Vart vi än går är det nån stånd/butik som hälsar kunderna på koreanska. Kör koreansk musik. De är inte bra på engelska. De pratar inte med S utan vänder sig till mig och förvänta att jag översätter. Jag märks här. Vilket är kul efter att varit osynligt i Filippinerna där människor verkligen tittar förbi mig när S är nära mig. Men de tittar när de ser oss här i Taiwan men de tittar lite mer diskret.

Jag älskar Taipei helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *