Ingen vanlig torsdag

Men ändå en rätt så vanlig torsdag. Jag har varit ledigt i sex hela dagar!! Nästan en hel vecka! Fördelen med att jobba natt och 75%. Imorgon är jag tillbaka i stora huset och smyger runt i mina pyjamaskläder medan andra sover. 

Men dessa sex dagar har varit väldigt bra. Solsken och plus tio minst varje dag. Tunn jacka väder på både mig och Grumpy. Inga mer lager på lager på lager. Ute i fina vädret har vi varit varenda dag. Träffade min kompis C och hennes dotter en dag och vi hängde i en lekpark som även hade åsnor, kaniner och höns. 

Skakade av cykeltrauman från i måndags och hoppade upp på cykel igen och cyklade till en närliggande lekplats. 


Och sen idag denna icke så vanliga men ändå vanliga torsdag. Sista lediga dagen på långledigheten. Den började enormt tidigt. Redan halv fyra på natten med en unge som inte ville sova. Men det ordnade sig. Runt lunch frågade mannen om jag inte ville träffas i stan. Går runt lite och äta middag. Det blev middag på en vietnamesisk restaurang Bun bo Hue

Älskar älskar vietnamesisk mat! Kan äta utan att tröttna. Tog signature rätten. Bun bo hue medan mannen tog en ankrätt. Han tar alltid anka om anka finns och jag tar alltid nudlar om nudlar finns. Till sin anka fick han en god mangosallad men ankan var torr och tråkig. 

Min nudelrätt var smakfullt med otroligt mört nötkött och fläsklägg. Men så lite nudlar och så lite grönsaker. Jag ville ha mer och varför är soppan inte kokande varmt när man äter på restaurang? Älskar när soppan är så varmt att man nästan bränner sig. Den var god men jag har ätit bättre. Vill testa varenda vietnamesiska restaurang i stan.

Denna dag avslutades med en bilfärd hem där jag spydde i en papperspåse som luktade kanel. Kom hem och åt nästan två kilo vattenmelon med Grumpy. Ser framemot fler vattenmeloner i sommar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *