Hot Pot och önskningar

Sista heldagen på vår resa. Imorgon ta vi flyget och lämnar Asien och Taiwan. De senaste dagarna har varit lite ångestfulla. Vi vill inte att resan ska vara slut. Vi vill vidare. Men nu måste vi det.
Vädret har varit på vår sida idag. Sol och blå himmel. Lite kyligt luft men inte så farligt.
Jag har länge velat köra hot pot. Vi fick rekommendation förra veckan men när vi gick dit var det fullt och de hade en väntelista på två till tre timmar. Så vi gick därifrån. Idag testade vi lyckan och fick plats. Det är en annorlunda hot pot restaurang. Alla får sin egen platta och mat. Här delas det inte. Och man sitter bredvid varandra. Så servitriserna springer framför en. Man får välja vad man vill ha som grund. Om nötkött får man en tallrik nötkött. Alla får en skål med grönsaker, fiskbulle, tofu, svamp och lite annat.
S var nöjd. Jag tyckte också om det. Bra koncept. Man kan äta utan att behöva gå med någon. Och eftersom man inte ha ett eget bord utan alla sitter som på en bar så skulle man kunna gå dit och äta ensam. Gillar dock inte att man måste välja en huvudrätt. Jag vill ju testa alla kött sorterna. Servitriserna skriker välkommen när man gå in. Alla skriker det om de hör någon skrika det. Och när du är klar och gå skriker de ”tack och välkommen åter.”

image

image

Efter lunch åkte vi till en liten stad två timmar från Taipei. Pingxi. Där släppte jag och S en röd lykta. Först skrev vi på den. Lyktorna hade olika färger och varje färg hade sin betydelse. Vi kom fram till att röd var bäst. Önskade välfärd, lycka. Hälsa och att vara önskningar skulle komma i uppfyllelse.
Jag har inte tagit några mobil bilder på det. Får bli bilder när jag är i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *