Hemma

I torsdag förmiddag var jag och S hemma igen efter 24 timmars resa. Det var en långflygresa hem. Vi började åka runt ett tiden från vandrarhemmet i Taipei. Tog bussen till flygplatsen och sedan var det att bara checka in och vänta på att borda planet mot Shanghai för att byta mot flyg till Amsterdam och sedan där göra ett sista byte till Stockholm. Bagaget gick inte hela vägen till Stockholm utan vi var tvungna att hämta ut bagaget i Shanghai för att sedan checka in igen. Shanghai var besvärligt. Checka ut, gå ut från flygplatsen, byta terminal och checka in igen. Vi köade i minst 45 minuter för att få checka in bagaget. Det var tur att väntetiden i Shanghai var lång annars hade vi förmodligen missat flyget.

Amsterdam flyget gick smidigt. 11 timmars flyg. Sov, såg på film, åt, sov, tittade på film, och åt. Därefter var vi i Amsterdam och fyra timmar senare var i Stockholm.

Nu är jag ”hemma” igen. Jetleg och allt. Men jag gillar jetleg från Asien. Vakna tidigt och sova tidigt. Det är vad jag egentligen vill göra men inte kan göra. Hur känns det? Tomt. Väldigt tomt. Det är kallt och tomt. Jag saknar Asien. Jag saknar Taipei. Saknar vakna upp och planera dagen med S. Saknar det bekymmersfria livet. Saknar skratta och snacka skit med S. Fy fan ibland känner jag att jag även saknar ”rådjuret” som bodde i Taipei med oss. Allting är mycket grönare på andra sidan jorden. Nu känner jag mig väldigt handlingsförlamad. Vet inte riktig vad jag vill göra. Jag vill inte göra något men om jag inte gör något känner jag mig värdelöst. Jag har kommit i en jaghatarmigsjälvochallaruntomkringmig – humör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *