Hemma bra men borta bäst

.. det har jag alltid tyckt. Fast å andra sidan ser jag Malmö också som ett hem. Men med hemma i denna mening menar jag där min säng befinner sig och den är i Stockholm.
Kom fram till Stockholm i tisdagskväll. Hela tåg resan var en mardröm. Det som var bra var att det var ett nästan direkt tåg. Stannade bara vid två stationer i Skåne sen direkt upp. Tåget skakade som bara den. När jag gick av tåget sprang jag direkt mot väggen och allt som jag har ätit kom upp. Jag kan inte minnas sist jag spydde så mycket som jag gjorde i tisdags. Det kändes som det aldrig ville ta slut. Jag lyfte huvudet tog ett andetag och så kom nästa våg. Det rann från både näsan och munnen, hade ingen näsduk eller ens tid att rota om jag hade. När nästan alla hade gått av tåget försökte jag gå mot utgången men stannade framför en papperskorg och spydde lite mer. Väl där fick jag tid att leta i ryggsäcken och fann några servett från MacDonalds. Har ni någonsin snutit ut matrester från näsan? För det gjorde jag igår. Hade matrester som kom i fel strupe och näsan rann så jag snöt mig och ut kom lite rester av äpplet jag åt på tåget. (Jag måste börja tugga maten bättre) Jag stod vid papperskorget ett tag. Perrongen var nästan tom nu. De som arbetade på tåget gick av. Såg mig och rusade snabbt förbi eller tittade ner för att undvika ögonkontakt. Så tog väskorna och började att gå igen. Hann lite längre men ännu inte framme vid utgången. Hann komma till en ny papperskorg när nästa kräkvåg kom. Allting pågick i cirka 20 min.
Halsduken, jackan, och tröjan hade fått lite av kräkresterna. Men jag lyckades komma därifrån iallafall. Kom hem lite senare än vad jag hade räknat med. Men just då var det skönt att komma hem. Duscha av stanken och skölja munnen. (Drack upp allt mitt vatten 5 min innan avstigning.)
Jag hatar åka tåg upp till Stockholm.
Nåväl ska försöka sätta upp bilderna jag tog i Malmö. Men det är opponering nästa vecka. Så måste förbereda mig inför det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *